Saltar apartados

Sonia Gutiérrez i Nieves Montesinos dirigiran la posada en marxa dels instituts universitaris d'Arqueologia i Gènere

Les dues directores tenen sis mesos per a fer-ne el reglament i convocar-hi eleccions

 

Alacant, 29 de setembre de 2014

El rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, ha nomenat les directores dels dos nous instituts universitaris d'Arqueologia i Patrimoni i d'Estudis de Gènere: Sonia Gutiérrez i Nieves Montesinos, respectivament. L'acte, celebrat al despatx rectoral, ha comptat amb un nombrós públic que s'ha sumat a les felicitacions tant per la creació dels instituts, com per l'elecció de les dues persones que han de liderar-ne l'engegada definitiva.

La vicerectora de Recerca, Desenvolupament i Innovació, Amparo Navarro, de qui depenen, ha lloat el treball realitzat per les professores i pels equips amb què han comptat per a fer-ho possible "després de dos anys de treball incessant". Navarro els ha augurat un "futur d'èxit, en el qual esdevindran referents necessaris per al desenvolupament de la nostra província". La vicerectora ha recordat que, en el cas de l'Institut d'Arqueologia i Patrimoni, "en són molt poques les universitats que compten amb un jaciment arqueològic propi".

Per la seua banda el rector s'ha referit a "l'excel·lent bagatge científic dels dos equips professionals, el compromís i la motivació, gràcies als quals avui la Universitat d'Alacant compta amb dos nous instituts que es convertiran en línies de recerca capdavanteres i estratègiques, que ja comptaven amb un reconeixement i una trajectòria prèvia". Palomar, que reconeix en tots dos instituts "un enorme potencial d'oportunitats per a la recerca, la transferència de coneixement i el servei a la societat", ha brindat el suport de l'equip de direcció per a vertebrar la posada en funcionament dels instituts i reforçar-ne la referència.

En el cas de l'Institut d'Estudis de Gènere, Nieves Montesinos ha fet extensives les felicitacions a la resta de l'equip del Centre d'Estudis de la Dona, "pel treball constant pels estudis de les dones, de gènere i feministes". Segons la nova directora, "a més de la comunitat universitària mateix, la societat serà la gran beneficiària de les recerques que es desenvoluparan a l'institut". Per la seua banda, Sonia Gutiérrez ha recordat que l'Institut centrarà el seu treball en la posada en valor tant de l'arqueologia com del patrimoni i ha reconegut "el treball coral de l'equip que ha cregut en el projecte". Les directores disposen ara de sis mesos per a fer els estatuts i reglaments interns per a engegar els instituts i convocar-hi eleccions.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464