Saltar apartados

Afectats per la síndrome d'Asperger inicien pràctiques formatives a la Universitat d'Alacant

Fruit d'un conveni de col·laboració amb l'associació ASPALI

 

Alacant, 10 de setembre de 2014

Quatre persones amb Síndrome d'Asperger han iniciat aquest matí les seues pràctiques en tasques administratives no laborals en diferents consergeries de la Universitat d'Alacant. La iniciativa ha sigut possible gràcies a un conveni subscrit amb l'Associació Asperger Alacant (ASPALI), que en l'actualitat compta amb prop de 250 associats.

L'acte protocol·lari de signatura ha comptat amb la participació del rector, Manuel Palomar, i la presidenta d'Aspali, Ezkarne Carazo, a més de la presència del gerent de la UA, Rafael Pla. Segons Carazo, una de les prioritats de l'Associació "és donar a conèixer el trastorn al públic en general, però principalment en els àmbits educatius". Per a això, el pròxim dia 4 d'octubre tindrà lloc al paranimf la cinquena jornada informativa.

Les pràctiques recentment iniciades s'emmarquen en el programa d'ocupació SILA que duu a terme l'ASPALI. Es tracta, com explica la presidenta, "d'una preparació de qualitat per a obtenir la màxima competència laboral en l'acompliment de la futura activitat professional". Les pràctiques, de caràcter formatiu, es realitzaran durant dos mesos als serveis de Cultura i Esports i les facultats de Ciències i Econòmiques.

El rector Palomar s'ha mostrat interessat en les necessitats específiques del col·lectiu i ha expressat la intenció d'obrir noves vies de col·laboració. Així, una de les línies de recerca del seu departament, el de Llenguatges i Sistemes Informàtics, treballa en el desenvolupament de tecnologies aplicades a la sistematització del llenguatge per a les persones afectades per aquest tipus de trastorns.

 

En la imatge, d'esquerra a dreta, Ezkane Carazo, Manuel Palomar i Rafael Pla

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464