Saltar apartados

La UA apareix per primera vegada entre les 200 millors universitats del món en matèria de Química

Segons el rànquing acadèmic de Xangai 2014 que compara 20.000 centres educatius

Alacant, 8 de setembre de 2014

El Rànquing Acadèmic de les Universitats del Món (Academic Rànquing of World Universities - ARWU), més conegut com el rànquing de Xangai, posiciona per primera vegada a la Universitat d'Alacant entre les millors 200 del món en matèria de química. Una dada que posa en valor la intensa labor investigadora i docent desenvolupada pels departaments de Química Inorgànica, Química Orgànica i Química Física de la UA.

"És una satisfacció molt gran que la Universitat d'Alacant estiga entre les millors 200 del món en matèria de química, ja que suposa un reconeixement al treball fet per la institució i, en concret, pels seus investigadors dins d'aquesta àrea", apunta Enrique Herrero, director del Secretariat de Recerca. En concret, les recerques que es realitzen a la UA abasten des de la bàsica en nanomateriales i nous materials, catàlisi, electroquímica o espectroscòpia, fins a la recerca aplicada en síntesi de nous compostos i fàrmacs, adhesius, anàlisis d'aliments o la millora de processos per a reduir impactes ambientals i el tractament de residus i contaminants.

En els grups de recerca implicats treballen més de 150 persones entre professors, doctors, estudiants de doctorat i personal tècnic. "L'alt prestigi dels nostres investigadors està avalat per premis internacionals, nombrosos projectes de recerca que es tenen amb altres universitats estrangeres, participació en comitès científics internacionals i l'alt impacte de les publicacions signades pels investigadors de la UA", assenyala Herrero. En aquest sentit, la UA, a part d'equips de treball, "Compta amb equipament d'alt nivell que posa a la disposició de la comunitat investigadora per a facilitar els seus treballs", destaca.

Elaborat per la Universitat de Jiao Tong de Xina, el rànquing de Xangai 2014 compara 20.000 centres educatius de tot el món.

 

Indicadors

Per a elaborar el rànquing, ARWU pren en consideració indicadors com el nombre de premis Nobel i medalles Fields obtinguts per cada institució, investigadors altament citats i articles publicats en Nature o Science durant els últims deu anys. Així mateix, també té en compte les universitats amb una quantitat significativa d'articles indexats per Science Citation Index - Expanded (SCIE) i Social Science Citation Index (SSCI).

 

Rànquings internacionals

No és la primera vegada que la Universitat d'Alacant està en els rànquings més prestigiosos del món. Aquest mateix any, amb el lloc 473, la UA es va posicionar entre les millors 500 del món segons el Rànquing de la Universitat de Leiden. Aquest rànquing està considerat internacionalment com el més acadèmic i mesura a nivell mundial l'activitat científica de les 750 millors universitats.

En aquesta mateixa classificació, en el camp de les ciències socials, la UA és la segona de totes les espanyoles que apareixen i la primera de les valencianes. En aquest sentit, en el camp de les Ciències Naturals, la UA ocupa el cinquè lloc de les espanyoles i la segona en el cas de les universitats del País Valencià.

 

Notícia relacionada

Amb el lloc 473, la Universitat d'Alacant entra en el Rànquing de Leiden de les 750 millors universitats del món

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464