Saltar apartados

L'OAMI i la Universitat d'Alacant signen un acord per a participar en un programa de pràctiques en matèria de propietat intel·lectual

S'oferiran estudis sota el segell Paneuropeu i els estudiants amb millors expedients del Magister Lventinus podran fer pràctiques en l'organisme europeu

 

Alacant, 1 d'abril de 2015

La Universitat d'Alacant, UA, i l'Oficina de l'Harmonització del Mercat Interior, OAMI, han subscrit aquest matí un memoràndum d'entesa que els permetrà col·laborar en sensibilització i formació en matèria de propietat industrial i intel·lectual, dins del marc del Segell Panaeuropeu (Pa European Seal). Es tracta d'un programa de pràctiques remunerades en l'àrea de la propietat industrial i intel·lectual, en el qual actualment participen tretze universitats europees. Aquesta iniciativa, convocada a escala internacional, va ser llançada per l'OAMI el 2014, amb la col·laboració de l'Oficina Europea de Patents (OEP).

A través d'aquest projecte, l'OAMI i l'OEP ofereixen cent beques remunerades d'un any de durada als joves titulats universitaris europeus amb més bon expedient per a oferir-los l'oportunitat de construir el seu futur professional en un ambient multicultural. Aquestes pràctiques, a més d'estar dirigides a facultats de Dret i Enginyeria, també inclouen universitats i facultats que imparteixen tot tipus d'ensenyament, des de música a història, ja que la propietat industrial i intel·lectual abraça nombrosos àmbits. En el cas de la Universitat d'Alacant, els expedients es triaran d'entre els millors del Magister Lventinus, que podran fer les seues pràctiques en l'oficina situada en la capital alacantina.

L'acte protocol·lari s'ha celebrat en el despatx rectoral i hi ha participat el president de l'OAMI, Antonio Campinos, i el rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, així com diferents representants de les dues institucions.

Campinos ha recordat que abans d'iniciar la seua marxa el 1996, l'OAMI ja va signar un primer conveni amb la UA, amb el qual es va evidenciar el vincle existent entre les dues institucions. De fet, el president de l'OAMI ha assegurat que dins de l'Oficina «hi ha molts col·legues que s'han format en la UA» i ha destacat «el caràcter pioner de la Universitat d'Alacant que passa a formar part d'un projecte que permetrà formar més de cinc-cents joves arribats de les millors universitats de tot el món».

Per la seua banda, el rector ha traslladat l'agraïment de la comunitat universitària per la confiança dipositada per l'OAMI en la institució que lidera. «El component formatiu és essencial per a la nostra universitat i la nostra vocació europea, evident», ha dit.

Els responsables de les institucions han coincidit que amb aquesta signatura s'obrin altres formes de col·laboració per a l'organització conjunta de tota mena activitats formatives i divulgatives sobre propietat intel·lectual.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464