Saltar apartados

Tresors ambientals, arquitectònics i culturals de la Universitat d'Alacant, a peu

En el marc del Projecte Universitat Saludable s'inauguren quatre rutes, una pista d'arena d'uns set-cents metres de longitud, i diversos aparells de gimnàstica

 

Rutas_saludables1
Rutas_saludables2
Rutas_saludables3
Rutas_saludables4
Rutas_saludables5
Rutas_saludables6
Rutas_saludables7

 

Alacant, 1 d'abril de 2015

Sota el paraigua del Projecte Universitat Saludable, dependent del Vicerectorat de Campus i Sostenibilitat, la Universitat d'Alacant ha inaugurat aquest mateix matí un circuit de Rutes de Salut, Cultura i Ciència. Al llarg del campus s'han traçat una sèrie de recorreguts que descobreixen els edificis i llocs més emblemàtics de la UA acompanyats de plafons amb la informació detallada dels espais, quilòmetres, temps estimat, consum de calories, etc. Una oportunitat per a descobrir els tresors ambientals, arquitectònics i culturals d'un campus habitable de la manera més sana i saludable, caminant.

L'acte,  en el qual ha participat el rector de la UA, Manuel Palomar, el vicerector de Campus i Sostenibilitat, Rafael Muñoz, el director del Secretariat de Campus i Salut Laboral, José Ramón Martínez Riera, i diferents membres de la comunitat universitària ha consistit en un recorregut guiat des de l'Hangar, situat al costat de l’edifici del Rectorat, fins al Bosc Il·lustrat.

En aquest últim espai, el Bosc Il·lustrat, les autoritats han inaugurat un Circuit Natural. D'ús lliure, els interessats hi poden disposar d'una pista d'arena d'uns set-cents metres de longitud, i de diversos aparells de gimnàstica per a exercitar cames, braços, abdominals…

Palomar ha destacat el treball realitzat pel Vicerectorat de Campus i Sostenibilitat juntament amb altres centres col·laboradors com el Vicerectorat de Cultura, el Servei d'Esports, l'Oficina Ecocampus, l'Aula de la Ciència i el Gabinet d'Alimentació i Nutrició de la UA (Alinua) en el desenvolupament d'aquest projecte. «Un valor actiu més per al campus de la UA en el marc d'Universitat Saludable», ha destacat.

Rutes

En total, el campus de la Universitat d'Alacant s'ha dividit en quatre zones o rutes que van des dels 1.000 als 2.500 metres de recorregut i que discorren per diferents edificis, elements de jardineria i monuments.

En el cas de la Ruta Groga, amb més de 1.500 metres, un consum aproximat de 70 a 90 calories i una durada de 22 a 25 minuts, els usuaris visitaran espais com el Racó dels Poetes, la plaça d’Amèrica, el Jardí de Roques o la plaça de la Igualtat, i podran admirar la diversitat de plantes procedents de tot el món.

La Ruta Verda, l'itinerari més llarg amb vora dos quilòmetres i mig, un consum de 140 Kcal i 40 minuts de durada, travessa la zona de la primera expansió del campus amb edificis i espais emblemàtics i s'endinsa en la zona forestal del Bosc Il·lustrat.

D'altra banda, la Ruta Roja recorre un dels espais més tranquils i espectaculars de la UA, el Museu Universitari. Es tracta d'un recorregut de més de 1.400 metres de distància, un consum d'entre 110 i 140 kcal i una durada de 22 a 25 minuts, que permet gaudir d'un ambient natural i explorar la diversitat de plantes de la zona de la Rocalla.

L'itinerari més curt, la Ruta Blava, de poc més d'un quilòmetre, un consum de 50 Kcal i una durada d'entre 15 o 20 minuts, recorre el nucli històric del campus de la UA i la Facultat de Ciències fins a la zona esportiva.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464