Saltar apartados

Natura, sabor i tradició en la II Fireta de l'Herberet organitzada per l'Estació Biològica-Jardí Botànic de Torretes de la UA

 

Fireta_cartellAlacant, 14 d'abril de 2015

L'Estació Biològica- Jardí Botànic Torretes d'Ibi, la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Ibi, el CIBIO de la Universitat d'Alacant, el Museu de la Biodiversitat d'Ibi i l'Associació Micològica Alacantina organitzen la segona edició de la Fireta de l'Herberet, que tindrà lloc els dies 18 i 19 d'abril. L'Estació Biològica obrirà les portes a aquelles persones que la vulguen visitar amb diversos actes lúdics i participatius perquè els visitants es divertisquen i aprenguen els secrets de l'herbero, una de les joies de la tradició medicinal i gastronòmica de les muntanyes d'Alacant.

El dissabte 18 d'abril, a les 9 hores, es farà una excursió amb eixida des de l'Estació Biològica de Torretes per a la recol·lecció i el reconeixement de les herbes usades tradicionalment en l'herbero. Coordinada per ASOMA (Associació Micològica Alacantina), hi participaran experts en botànica i etnobotànica mediterrànies.

A partir de les 18.30 hores hi haurà conferències etnobotàniques sobre l'herbero, com també un concert en les instal·lacions de la fàbrica Rico a càrrec del quartet de corda Mare Nostrum de la Universitat d'Alacant.

La Cursa de les Ermites posarà el punt final a la jornada del dissabte, amb eixida a les 18 hores per als senderistes i a les 19 hores per als corredors. Amb eixida i arribada a la plaça de la Palla, l'itinerari de 13,5 km recorre l'ermita de Sant Vicent, l'ermita de Sant Miquel, l'ermita de Santa Llúcia, l'ermita de Sant Pasqual i el Jardí Botànic Estació Biològica de Torretes. El preu per participant és de deu euros i les inscripcions es poden fer a través de la pàgina web www.cronotag.com.

La fireta tindrà lloc el diumenge 19 d'abril amb diferents parades d'artesania i alimentació tradicional de la zona, i també estands de les associacions participants. La programació començarà a partir de les 9 hores amb diferents activitats paral·leles a la fira com ara tasts de destil·lació artesanal, un concurs popular d'herberos tradicionals de les muntanyes d'Alacant, visites guiades, cercaviles amb balls tradicionals a càrrec de l'Associació de Veïns de La Dulzura i tallers infantils i d'adults.

A les 11.30 hores està prevista una exhibició canina d'obediència avançada a càrrec de David Alentado i de la Protectora d'Animals d’Ibi. Des de les 11.45 hores tindrà lloc un taller sobre confecció d'herbero alacantí a càrrec de Vanesa Martínez. A les 12.00 hores el grup de teatre Ginko Biloba serà l'encarregat de representar el contacontes Ecocuentos per als més menuts. A les 12.45 hores es realitzarà un taller infantil de fabricació de menjadores per a ocells amb material reciclat a càrrec del personal del Parc Natural del Carrascar de la Font Roja. Finalment es farà el lliurament dels premis del concurs d'herberos, així com la clausura de la II Fireta de l'Herberet.

Fireta

Imatge d'arxiu de la I Fireta de l'Herberet

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464