Saltar apartados

Publicacions de la Universitat d'Alacant presenta en la XLV Fira del Llibre "L'ordit", la col·lecció dedicada a la divulgació científica

 

Bolets_LlibreAlacant, 15 d'abril de 2015

El Servei de Publicacions de la Universitat d’Alacant participa en la XLV Edició de la Fira del Llibre d'Alacant, situada al passeig de Federico Soto d'Alacant, que comença el divendres 17 d'abril i acaba el 3 de maig de 2015. L’estand de la UA posarà a l’abast els últims títols publicats, tant monografies de recerca, com la nova col·lecció «L'Ordit», dedicada a la divulgació científica.

Bolets del País Valencià és el primer dels llibres de la col·lecció «L’Ordit». El llibre té com a objectiu conèixer el nostre entorn a través de la micologia i gaudir dels espais naturals. El seu editor, Antoni Belda Antolí, mostra les espècies de bolets més representatives del País Valencià i el seu entorn, il·lustrades amb nombroses fotografies; les seues propietats culinàries, ecològiques, toxicològiques, i fins i tot, psicotròpiques. Bolets del País Valencià es presentarà en la Fira del Llibre el dimecres 29 d'abril, a les 19.30 hores, de la mà del seu editor i el director de Publicacions Universitat d'Alacant, Josep Forcadell.

Una altra obra amb perfil divulgatiu, la monografia Atlas de las aves nidificantes en la província de Alicante, serà presentada el dimarts 21 d'abril a les 19.30 hores, per Germán López Iborra, coordinador del volum, i Josep Forcadell. Aquest atles és el fruit de vora quinze anys de treball. Prop de sis-centes pàgines en les quals més de cinquanta investigadors recorren la província per a obtenir la informació quantitativa necessària per a confeccionar una sèrie de mapes que mostren amb detall la distribució d'unes cent vuitanta espècies diferents d’aus nidificants. Els textos, redactats per experts, estan il·lustrats amb imatges de més de trenta fotògrafs i els dibuixos de Lluís Sogorb, i tracen un retrat de l'estat de les seues poblacions proporcionant consells pràctics per a localitzar les diferents espècies en el camp. L'obra és una coedició amb la Societat Espanyola d'Ornitologia (SEU).

Quant a la sèrie de monografies, Publicacions de la Universitat d'Alacant ofereix les últimes novetats: Jorge Juan Santacilia en la España de la Ilustración, dels editors Alberola Romá, Mas Galvañ i Die Maculet, recopila les comunicacions científiques del Congrés de Jorge Juan, celebrat el 2013 amb motiu del tercer centenari del seu naixement; La evolución de la Hacienda Pública en Italia y España (siglos XVIII-XXI),editat per Carlos Barciela, Joaquín Melgarejo i Antonio di Vittorio, tracta temes d'economia i dret; La percepción del agua en la Edat Media, de María Isabel Del Val Valdivieso (ed.); i La Monarquia tutelada, del professor col·laborador de la UA Pedro Díaz.

  

Enllaç relacionat:

RÀDIO EPS - Ciència per a Normals

Programa 17 - Entrevista a Antoni Belda Antolí, Dpto. de Ciències de la Terra i del Medi ambient.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464