Saltar apartados

El Centre de Transfusions de la Comunitat Valenciana reconeix l'el compromís de la Universitat d'Alacant amb la donació de sang

 

Alacant, 22 d'abril de 2015

En reconeixement pel seu destacat compromís i el suport desinteressat amb les campanyes de donació de sang, el Centre de Transfusions de la Comunitat Valenciana ha lliurat aquest matí una placa de reconeixement al rector, Manuel Palomar. Durant l'acte, celebrat en el despatx rectoral, el director del Centre de Transfusions, Roberto Roig, ha assenyalat la importància d'aquesta col·laboració que es remunta a més de deu anys i que s'ha consolidat amb les maratons de donació de sang que simultaniegen diversos punts d'extracció. Durant l'última marató van acudir a donar prop de sis-centes persones i es van aconseguir més de cinc-centes extraccions, una xifra de rècord però que el director del centre matisa: «És la mateixa quantitat que es necessita per a proveir les necessitats de la nostra comunitat per a dos dies.»

Durant l'acte s'ha assenyalat, a més, el paper essencial de la Universitat d'Alacant en la formació de promotors i la seua implicació en la captació de nous donants. El rector ha assegurat que la Universitat «és el lloc perfecte per a implicar en la donació de sang, ja que la seua població es troba en el rang d'edat i salut idoni». Roberto Roig ha explicat que actualment hi ha més de setanta mil donants actius en el territori valencià, però que «el problema és la fidelització, per això és important donar facilitats i reconèixer la tasca del donant en el sistema de salut, ja que sense ells, el sistema cauria».

En aquest sentit, tant el rector com Roig han coincidit que és important introduir la donació de sang en la cultura perquè es convertisca en un fet habitual i quasi rutinari en la ciutadania.

La donació de sang s'inclou en les campanyes de conscienciació de caràcter institucional de la Universitat d'Alacant. Des del seu naixement, forma part del projecte d'Universitat Saludable que coordina el Vicerectorat de Campus a través del Secretariat de Sostenibilitat i Salut Laboral.

L'acte ha comptat amb la presència de diferents autoritats acadèmiques i del Centre de Transfusions, tant de la Comunitat Valenciana com de la delegació d'Alacant.

Lliurament_PlacaSangre
 Moment del lliurament de la placa de reconeixement al compromís amb la donació de sang al rector de la UA a càrrec de Roberto Roig

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464