Saltar apartados

El Consell Social de la Universitat d'Alacant reuneix les comissions d'Assumptes Acadèmics i Relacions amb la Societat

Han abordat l'avanç del Pla d'Actuacions previst per al 2015 i la importància del nou Pla General de Sant Vicent com a ciutat universitària

Alacant, 24 d'abril de 2015

La concepció de Sant Vicent com a ciutat universitària ha sigut un dels temes estrella de la Comissió de Relacions amb la Societat del Consell Social de la Universitat d'Alacant que ha tingut lloc aquest matí. Durant la reunió, el seu president, Antonio Carbonell, que és així mateix regidor d'Arquitectura i Urbanisme de l'Ajuntament de Sant Vicent, ha presentat les línies estratègiques del Pla General Estructural per a comunicar als consellers «que la Universitat és l’autèntic múscul que articularà l'ordenació de la ciutat els pròxims anys». El pla, que preveu la creació d'una anella verd i dotacional, «reforçarà la integració del campus en la ciutat i impulsarà el parc de la innovació en l'antiga fàbrica de ciment», ha explicat el president de la Comissió d'Assumptes Socials, el qual manté que amb aquest document «s'evidencia el compromís del consistori amb la seua universitat». «El que proposem és un model de creixement compacte, que remate la ciutat existent, la vertebre amb el seu entorn immediat i la dote d'un caràcter basat en les sinergies que li proporciona la Universitat», ha afegit Carbonell.

Per part del Consell Social, el seu president, Francisco Gómez Andreu, assegura que «és una manera intel·ligent d'aprofitar les sinergies i de fer realitat la idea de Sant Vicent com a ciutat universitària».

Tant en la Comissió de Relacions amb la Societat com en la d'Assumptes Acadèmics s'ha abordat l'estat del Pla d'Actuació previst per al 2015. Gómez Andreu s'ha mostrat satisfet amb l'avanç de les accions, entre les quals ha destacat l'avanç en la projecció de la imatge del Consell Social tant entre els òrgans socials, com en els de dins de la Universitat, a través de la seua participació en reunions de diferent índole. De fet, dilluns pròxim, 27 d'abril, es durà a terme en el Centre Polifuncional Polígon Industrial de Canastell, de Sant Vicent del Raspeig, la l Trobada sobre Transferència i Innovació Empresa-Universitat. La trobada, que es desenvoluparà al llarg del matí, ha sigut organitzat per Consell Social, el Vicerectorat d’Investigació, Desenvolupament i Innovació de la Universitat d'Alacant i l'Ajuntament de Sant Vicent amb la col·laboració de diferents associacions i col·lectius empresarials.

El president del Consell Social ha explicat l'interès de dur a terme aquest tipus d'accions «per a fomentar la transferència de coneixement i la implicació empresarial amb la seua Universitat». En aquest sentit, Antonio Carbonell, com a responsable de la Comissió de Relacions amb la Societat, s'ha congratulat per la bona marxa dels convenis nacionals i internacionals, principalment els de pràctiques, i ha assegurat que «des de la comissió continuarem insistint en la implicació del teixit empresarial, ja que és essencial que s'involucre en la formació pràctica d'estudiants i egressats», ha assegurat.

Per la seua banda, des de la Comissió d'Assumptes Acadèmics, el seu president, Francisco Martín Irles, ha informat de la intenció del Consell Social d’elaborar un estudi sobre la percepció social de la Universitat d'Alacant des de la perspectiva de l'oferta educativa i la transferència tecnològica, «i ja hem començat les converses amb els investigadors per a analitzar la metodologia de l'estudi i fixar els objectius».

Martín Irles ha felicitat la vicerectora d'Estudis, Formació i Qualitat, Cecilia Gómez, pel seu informe d'avaluació de qualitat emès per l’ANECA i l’AVAP sobre els títols de grau i màster de la Universitat. El responsable de la Comissió d'Assumptes Acadèmics ha traslladat a la vicerectora la possibilitat de concretar, com a assignatura de lliure elecció, l'explicació dels codis deontològics vinculats amb determinades titulacions. Segons Martín Irles, la idea seria vincular els col·legis professionals perquè s'impartira entre professionals i docents.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464