Saltar apartados

El Museu de la Biodiversitat d'Ibi es promociona amb la pel·lícula d'animació "Minúsculos"

La preestrena a Espanya de la pel·lícula tindrà lloc a Ibi dijous pròxim, 30 d'abril

 

Alacant, 23 d'abril de 2015

El Museu de la Biodiversitat d'Ibi, dependent de la Universitat d'Alacant, a través del Centre Iberoamericà de la Biodiversitat (CIBIO), i l'Ajuntament d'Ibi, per mitjà de la Regidoria de Medi Ambient, i en col·laboració amb l'Associació Espanyola d'Entomologia, comença la seua promoció nacional amb la pel·lícula d'animació Minúsculos, el valle de las hormigas perdidas. Ibi serà la primera ciutat d'Espanya en la qual es podrà veure la pel·lícula, i acollirà la preestrena dijous pròxim, 30 d'abril, a les 17.30 h, al Centre Cultural de la Vila. L'estrena oficial de la pel·lícula al nostre país tindrà lloc a Madrid el pròxim el 8 de maig en 2D i 3D.

El Museu de la Biodiversitat d'Ibi cedirà a la productora Festival Films la seua mostra itinerant «Insectes: un microcosmos de formes i colors», que va obtenir un gran èxit de públic. L'exposició està formada per plafons informatius, fotografies, dues maquetes a gran escala i diferents caixes entomològiques amb una gran varietat d'insectes, que mostren la seua gran diversitat i varietat de formes, colors i comportaments.

La mostra iberuda viatjarà per les sales de cinema Kinépolis de Madrid, Alacant i València, on s’estrenarà la pel·lícula, per a introduir els visitants en el meravellós món dels insectes, mostrant-los les seues característiques més cridaneres i descobrint moltes de les seues particularitats ocultes. A més, es farà un passe especial de la preestrena en Kinépolis Madrid, on s'ha organitzat un gran esdeveniment amb catifa roja en Magic Forest, el meravellós bosc gegant per als més menuts situat en el complex de cinemes de la capital d’Espanya. L'esdeveniment se celebrarà el 6 de maig i hi assistirà l'alcalde d'Ibi, Rafael Serralta, el director del Museu de la Biodiversitat i president de l'Associació Espanyola d'Entomologia, Eduardo Galant, els directors de la pel·lícula, membres de la productora i diferents personatges famosos, entre públic en general. Posteriorment, el 7 de maig tindrà lloc la preestrena a Alacant i el 8 de maig es farà l'estrena en cinemes de tot el país.

Minúsculos, el valle de las hormigas perdidas està basada en el dia a dia d'un grup d'insectes. Els directors i creadors, Thomas Szabo i Hélène Giraud, han decidit portar la història dels personatges de la seua sèrie televisiva d'animació Minuscule, a la gran pantalla, seguint la línia d'altres films com Bichos o Antz, els protagonistes dels quals són intrèpids artròpodes que viuen grans aventures. Aquesta pel·lícula híbrida combina magnífics escenaris reals amb personatges creats per ordinador, rodat en 3D estereoscòpic a una escala mínima, l'escala del món dels insectes. La natura es revela amb tota la seua esplendor a través dels paisatges autèntics dels parcs nacionals dels Ecrins i Mercantour en els Alts Alps i en interior de la regió Niça. En la tranquil·la clariana d'un bosc, les restes d'un pícnic abandonades desfermen una guerra entre dues tribus de formigues. En joc hi ha una caixa de sucre. Una intrèpida marieta es veu atrapada enmig de la batalla. Un viatge èpic arran de terra.

Una de les metes artístiques de la pel·lícula és revelar la màgia de la natura: la llum, les plantes i els minerals, coincidint amb el principal objectiu d'aquesta exposició, que és acostar els visitants al grup més abundant i divers de tots els éssers vius, els insectes, que en general tractem despectivament per desconeixement i ignorància. Aquesta exposició pretén, d’aquesta manera, trencar amb aquest tòpic i mostrar els aspectes més cridaners i curiosos d'aquests petits éssers, que tan importants són per a mantenir l'equilibri dels ecosistemes.

El director del Museu de la Biodiversitat d'Ibi i president de l'Associació Espanyola d'Entomologia, Eduardo Galant, ha indicat que «estem davant d’una magnífica producció cinematogràfica en 3D en què els insectes protagonitzen una divertida història que atrapa petits i grans, i ens acosta un món de diminuts éssers vius que continua sent encara poc conegut i valorat. La col·laboració del Museu de la Biodiversitat i de l'Associació Espanyola d'Entomologia amb la productora Festival Films constitueix una oportunitat excel·lent per a participar en el pla de difusió d'una pel·lícula que ha rebut importants reconeixements i premis en nombrosos països, i que ha reforçat el reconeixement social de les dues institucions».

L'alcalde d'Ibi, Rafael Serralta, ha assenyalat que «es tracta d'una gran oportunitat per a Ibi i per al Museu, ja que la pel·lícula, que ja s'ha estrenat en altres països i ha obtingut èxits i importants premis, atraurà molta gent als cinemes, on el públic veurà l'exposició d'insectes del Museu de la Biodiversitat d'Ibi i tindran una excel·lent carta de presentació del que poden trobar a la nostra ciutat».

La preestrena a Ibi, el dijous 30 d'abril, coincideix amb el començament de les Jornades Mediambientals. Ací es podrà veure la mostra que viatjarà als cinemes i s'han preparat tallers infantils per als més menuts. Les persones interessades a assistir a la preestrena poden recollir la invitació en el Museu de la Biodiversitat, de dilluns a divendres, en horari de 10 a 14 hores i de 16 a 19 hores. Els diumenges, d'11 h a 14 hores.

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464