Saltar apartados

Filosofia i Lletres i Dret de la UA subscriuen el comunicat de professionals i docents universitaris sobre la falta de garanties en la nova llei d'interpretació judicial

Denuncien que el govern ha omès les seues recomanacions sobre una nova norma que "no garanteix els drets de les persones"

 

Alacant, 21 d’abril de 2015

Les facultats de Filosofia i Lletres i de Dret de la Universitat d'Alacant han tornat a mostrar la seua indignació sobre l'avanç de la tramitació parlamentària de la llei orgànica de transposició de la Directiva 2010/64/UE sobre interpretació i traducció en els processos penals. Una vegada més s'han sumat a la denúncia feta per les associacions professionals i de docents universitaris en una nota de premsa.

Els experts en interpretació judicial adverteixen que els plans del Ministeri de Justícia podrien afectar greument els drets dels sospitosos i acusats en l'àmbit penal. Denuncien, entre altres qüestions, que no es garantisca la qualitat dels processos penals i l'amenaça que això comporta per a les persones immerses en aquest tipus de processos. Així mateix, critica que es permeta a persones jurídiques inscriure's en un registre específic d'intèrprets i traductors, i que s'haja fet cas omís de les seues recomanacions exigint qualitat i equitat en la nova llei.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464