Saltar apartados

La banca ètica tanca la I Jornada Internacional sobre Responsabilitat Social de l'Empresa, inaugurada avui en la UA

La vicerectora d’Investigació ha destacat que l'objecte d'estudi del projecte origen de la jornada encaixa en els grans reptes que tenen les empreses internacionals, que han d'estar al servei del bé comú

 

Jornada_Empresa1
Jornada_Empresa2
Jornada_Empresa3
Jornada_Empresa4

D'esquerra a dreta: Cettina di Salvo, de la Universitat de Palerm (Itàlia); Amparo Navarro Faure, vicerectora d’Investigació, Desenvolupament i Innovació UA; Irene Sota García, directora de la Jornada; i Monika Haczkowska, de la Universitat de Tecnologia d'Opole (Polònia)

 

Alacant, 20 d'abril de 2015

En els últims anys, arran de la crisi econòmica, es fa imprescindible analitzar la gestió dels recursos humans per part de les empreses i les seues polítiques en matèria d'ocupació. La responsabilitat social de l'empresa té molts vessants diferents, com pot ser la inclusió social o les qüestions laborals. Sobre aquesta última està tractant la I Jornada Internacional sobre Responsabilitat Social de l'Empresa que se celebra avui dilluns 20 d'abril de 2015 a la Universitat d'Alacant, organitzada pel Vicerectorat d’Investigació, Desenvolupament i Innovació. L'activitat està plantejada com un fòrum de reflexió en què intervenen experts procedents d'universitats d’altres països europeus, com Itàlia i Polònia, i també catedràtics d'universitats espanyoles.

«La gestió ètica de les organitzacions i dels negocis ha de constituir un nou paradigma per a les empreses. L'ètica ha d'estar en l'escala de valors de qualsevol activitat de l'empresa», afirma la directora de la jornada i professora de Dret del Treball i de la Seguretat Social, Irene Bajo García, que assegura que «la crisi és una oportunitat per a fer les coses diferents». 

Irene Bajo ha qualificat de fonamental el nou concepte de banca. En aquest sentit, Joan Melé, membre del Consell Assessor de Tríodos Bank (banca ètica) i autor del lliure Diners i consciència. A qui serveixen els meus diners? (7aed), tanca la jornada amb la ponència «L'empresa com a agent de transformació social. El cas de la banca ètica», a les 17.30 hores.

Per la seua banda, Amparo Navarro Faure, vicerectora d’Investigació, Desenvolupament i Innovació, ha inaugurat la jornada en una sala plena de gom a gom i ha destacat que està emmarcada en el projecte de recerca «El concepte de mercats de treball transicionals (MITT) vinculat a la flexiseguretat, des de la perspectiva de la responsabilitat social: Noves polítiques d'ocupació i protecció social davant de les transicions laborals», projecte que reuneix totes les característiques per a competir a escala europea. La vicerectora ha assenyalat que l'objecte d'estudi encaixa en els grans reptes que tenen les empreses internacionals. Les empreses han d'estar al servei del bé comú i revertir part del benefici en la societat, ha expressat Navarro Faure.

Fotografies: Roberto Ruiz. Taller d'Imatge FGUA.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464