Saltar apartados

La Universitat d'Alacant celebra la seua primera Trobada de Dades Obertes

Amb l'objectiu de fomentar la transparència, facilitar la reutilització de la informació pública i impulsar l'emprenedoria dels mediadors de la informació

Hi participaran experts del sector públic i privat, i es presentaran les propostes del concurs d'aplicacions

 

Alacant, 24 d'abril de 2015

La Universitat d'Alacant celebra dimarts pròxim, dia 28 d'abril, la seua primera Trobada de Dades Obertes. L'objectiu, segons explica el director del Secretariat de Tecnologies de la Informació, Andrés Fuster, «és divulgar el concepte d'obertura de dades i de reutilització de la informació del sector públic a través d'una sèrie de xarrades temàtiques entre les quals s'inclouen aspectes interessants com portals de dades obertes i reutilització, dades obertes en universitats, dades obertes de recerca, legislació relativa a l’obertura de dades i reutilització, etc».

Aquesta trobada, que tindrà lloc en la sala multimèdia de l'edifici del Rectorat i Serveis Generals, servirà també per a presentar la nova versió del Portal de Dades Obertes de la Universitat d'Alacant, així com la seua interfície per a reutilitzadors. «Per aquest motiu es comptarà amb la participació d'empreses, acceleradores i emprenedors que ens mostren els seus casos d'èxit en la reutilització de dades obertes», puntualitza el vicerector de Tecnologies de la Informació, Francisco Maciá, de qui depèn la iniciativa.

Un dels aspectes més nous de la trobada és, a més de la seua multidisciplinarietat, el caràcter interactiu que presenta, ja que les persones que hagen aportat propostes al concurs d'aplicacions «podran exposar els seus projectes i mostrar els seus prototips funcionals, tant en una xarrada curta com durant la pausa del cafè», assegura Fuster. L'objectiu, explica «és que la trobada siga també un fòrum de trobada per a emprenedors i inversors TIC».

La inauguració de la trobada, que es desenvoluparà a la sala multimèdia de l'edifici del Rectorat i Serveis Generals, està prevista per a les 9.00 hores i hi participaran el rector de la UA, Manuel Palomar, i el vicerector de Tecnologies de la Informació, Francisco Maciá.

La jornada culminarà amb una taula redona en la qual s'abordarà la reutilització d'informació del sector públic, en la qual intervindran José Vicente Ballester, gerent d'Operacions en Levante de Cast-Info, Javier Cantoral, de l'Observatorio Gasto Público, Ignacio Casals, responsable d’R+D+I, d'Aigües d'Alacant, María José García, cap de la Unitat de Gestió de Dades i Planificació documental de la Diputació d'Alacant, Inmaculada González, experta en protecció de dades i sòcia de Bomhard IP, i Victoria Majadas, gerent de negoci en la regió mediterrània de Cellnex Telecom. La taula estarà dirigida pel professor de la UA, Jose Jacobo Zubcoff ( @jose_zubcoff )


El Concurs d'Aplicacions

La trobada acabarà a les 19.30 hores amb el lliurament de premis del I Concurs d'Aplicacions de Dades Obertes de la Universitat d'Alacant. En línia amb la filosofia del projecte, els premis, que es van convocar el passat mes de novembre, sorgeixen per a motivar l'emprenedoria a través de la creació d'aplicacions que poden desenvolupar-se a partir de la informació disponible en el Portal de Dades Obertes. El concurs està dotat de 2.000 euros per a l'aplicació guanyadora i dos accèssits de 500 euros cadascun, a més d'un premi del públic, les deliberacions del qual es podran seguir en directe a través de les xarxes socials.

 

Programa

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464