Saltar apartados

La Universitat d'Alacant es posiciona la setena nacional en el Rànquing Mundial d'Universitats en la web del Laboratori de Cibermetria del CSIC

 

Alacant, 21 d'abril de 2015

La Universitat d'Alacant està situada en la setena posició a escala nacional dins del Rànquing Mundial d'Universitats en la Web que elabora, cada sis mesos, el Laboratori de Cibermetria, pertanyent al Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), i que inclou un total de dues-centes quaranta institucions universitàries espanyoles. La dada, pertanyent a l'anàlisi del mes de gener passat (elabora les dades al final del gener i juliol), posiciona la UA en el lloc 201 a escala mundial, sobre l'anàlisi que desenvolupa amb més de 21.000 universitats d’arreu del mon.

El Laboratori de Cibermetria es dedica a l'anàlisi quantitativa d'Internet i els continguts de la xarxa, especialment dels relacionats amb el procés de generació i comunicació acadèmica del coneixement científic. Aquesta és una disciplina nova i emergent que ha sigut denominada cibermetria (el nostre grup va desenvolupar i publica la revista electrònica gratuïta Cybermetrics des del 1997), també coneguda com a Webometría.

El Rànquing Web (Webometrics) d'Universitats proporciona la classificació més completa i actualitzada d'institucions d'educació superior de tot el món. El Laboratori de Cibermetria publica un rànquing acadèmic independent amb l'objectiu de subministrar informació fiable, multidimensional, actualitzada i útil sobre les universitats de tot el món tenint en compte la seua presència i impacte en la web.

L'objectiu original d'aquest rànquing és donar suport a les iniciatives d'accés obert (OA) i promoure l'accés global al coneixement acadèmic produït per les universitats de tot el món. El rànquing pretén ser una eina útil que mostre el compromís de les institucions amb l'OA a través d'indicadors web seleccionats acuradament. L'indicador compost per al mesurament es construeix ara de la manera següent: activitat (50 %), que inclou presència, obertura i excel·lència; i visibilitat (50 %), que mesura l'impacte.

 

Notícies relacionades:

El Repositori Institucional de la Universitat d'Alacant entre els 31 millors del món

La UA entra en el Top10 d'universitats espanyoles en Twitter

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464