Saltar apartados

Workshop de NANOMOL en la UA per a aconseguir millors catalitzadors productors de biocombustibles amb propietats iguals a la gasolina i el dièsel

En el congrés del dilluns 27 participa un dels millors quinze científics mundials en l'àrea de química

 

Cartell_NANOMOLAlacant, 24 d'abril de 2015

El Laboratori de Nanotecnologia Molecular de la Universitat d'Alacant (NANOMOL) organitza el Workshop International Conference on New Materials for Clean Catalytic Processes, aquest dilluns 27 d'abril de 2015 en la sala multimèdia del Rectorat de la UA. Aquest congrés forma part de les activitats de difusió del Projecte Europeu Waste bio-feedstocks hydro-Valorisation processes (WAVES), inclòs en l'ERA-NET CAPITA, que persegueix utilitzar els biocombustibles com a alternativa als combustibles fòssils. Per a aconseguir aquest propòsit és imprescindible disposar de millors catalitzadors. L'objectiu del Workshop és poder dissenyar millors catalitzadors per a aconseguir que els biocombustibles tinguen les mateixes propietats que els combustibles líquids, és a dir, la gasolina i el dièsel.

Destaca la participació de Gabriele Centi, que és considerat un dels millors quinze científics en l'àrea de química. Centi és director del Laboratory of Catalysis for Sustainable Production and Energy (CASP) de la Universitat de Messina (Itàlia), membre del comitè executiu del National Interuniversity Consortium of Materials Science and Technology (INSTM, Itàlia), coordinador de diversos projectes europeus i centenars de publicacions científiques amb més d’onze mil cites. Una altra de les figures rellevants és Angelos Lappas, investigador de reconegut prestigi internacional. Actualment és director del Chemical Process Engineering Research Institute (CPERI) del Centre for Research and Technology-Hellas (CERTH) de Grècia. Lappas ha dirigit més de setanta-cinc projectes de recerca de la Unió Europea i nacionals en l'àrea de catàlisi, processos de refinació, conversió de biomassa i producció de biocombustibles. Té més de seixanta publicacions en revistes científiques ISI, més de cent articles en diversos simposis i conferències, un llibre i tres capítols en llibres, a més d'una patent.

El Projecte Europeu Waste bio-feedstocks hydro-Valorisation processes (WAVES) ha creat, per al seu desenvolupament, un consorci format per vuit universitats i empreses europees.

El congrés està dirigit tant a professionals que treballen en catàlisi, com a estudiants amb interès en catàlisi, i és una oportunitat per a conèixer la perspectiva d'investigadors capdavanters en l'àrea, analitzar els futurs reptes i oportunitats per a la catàlisi en processos més sostenibles, presentar cada participant la seua pròpia recerca en un marc informal, i conèixer professionals que treballen en el mateix tema. La inscripció és gratuïta.

 

PROGRAMA Workshop

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464