Saltar apartados

Dret tributari i concurs de creditors, a debat en la Universitat d'Alacant

 

Cartell_DerechoTributAlacant, 27 d'abril de 2015

És cert que el procés concursal constitueix una matèria desenvolupada fonamentalment dins del marc del dret privat, però en l'actualitat resulta innegable la importància adquirida per la presència de les administracions públiques en qualitat de creditors concursals. Des d‘aquesta premissa, la Universitat d'Alacant acull la Jornada sobre Dret Tributari i Concurs de Creditors, que té lloc aquest dimecres 29 d'abril, a les 9 hores, a la sala d'actes de l'edifici Germà Bernàcer.

Es tracta d'una activitat emmarcada dins del projecte de recerca «L'administració tributària en els procediments concursals: règim jurídic dels crèdits tributaris i implicacions per a la hisenda pública«, finançat pel Ministeri d'Economia i Competitivitat, que es desenvolupa al si del Departament de Disciplines Econòmiques i Financeres de la UA des del 2013, sota la direcció de la professora Aurora Ribes.

La finalitat del projecte és, en primer terme, determinar quin és el lloc que correspon al crèdit tributari quan concorre amb altres crèdits, i, en segon terme, examinar l'actuació de l'administració tributària en cada fase del procés concursal, des de la sol·licitud del concurs fins a la possibilitat de transigir en el marc indicat, passant per la comunicació dels crèdits tributaris i el seu reconeixement en el procediment concursal. Tot això sense deixar de banda un rellevant aspecte addicional, com és la possible participació de l'administració tributària creditora en qualitat d'administradora concursal.

 

Programa i ponents Jornada sobre Dret Tributari i Concurs de Creditors

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464