Saltar apartados

Jordi Tormo presenta el llibre "Ovidi Montllor. un obrer de la paraula"

 

Alacant, 30 d'abril de 2015

La Llibreria Pynchon & Co d'Alacant acull el dilluns 4 de maig a les 19 hores la presentació del llibre Ovidi Montllor. Un obrer de la paraula, de l'escriptor alcoià Jordi Tormo. En l’acte estarà present l'autor, acompanyat pel vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística de la Universitat d'Alacant, Carles Cortés, i per José Antonio Segrelles, catedràtic del Departament de Geografia Humana de la UA.

L'editorial cooperativa i independent de Carcaixent Sembra Llibres acaba de publicar Ovidi Montllor. Un obrer de la paraula. El llibre s'endinsa en la vida i obra d'Ovidi Montllor per a mostrar-nos el seu vessant més emotiu. Ovidi va ser un obrer de la cultura, però, sobretot, va ser un treballador apassionat i incansable de les paraules. Amb fotografies i poemes inèdits, aquest llibre ens descobreix aspectes fins ara poc coneguts com per exemple la seua faceta de poeta, però també la relació personal que mantenia amb creadors com Vicent Andrés Estellés.

Ovidi Montllor va ser un creador en majúscules. Una veu crítica i autocrítica silenciada en els vuitanta, però que avui és admirada i reivindicada com mai, també per les generacions que no el van conèixer en vida. Des de la infantesa en blanc i negre de l'Alcoi de la postguerra fins a la convulsa i vibrant Barcelona de la joventut i la maduresa, aquesta obra s'endinsa en les diferents facetes d'aquest treballador de la cultura: teatre, cinema i cançó. Però també poesia. Perquè Ovidi no solament va escriure lletres de cançons que formen part de la nostra memòria col·lectiva: també ens va deixar al voltant de quatre-cents poemes, una part dels quals són publicats en aquest llibre per primera vegada.

Així, des de la seua convicció que la poesia és una arma de transformació social, va dur a terme una ingent tasca de difusió popular d'autors com Joan Salvat-Papasseit, Pere Quart, Joan Fuster, Blai Bonet o el seu amic Vicent Andrés Estellés.

Amb Ovidi Montllor. Un obrer de la paraula, l'alcoià Jordi Tormo s'ha submergit en els arxius, els llibres i els cercles personals d'Ovidi per a rescatar poemes i imatges. També, els vincles amb els poetes esmentats i les vivències compartides amb amics i familiars com Toti Soler, Jana Montllor, Antoni Miró, Isabel-Clara Simó, Neus Solsona, Pilar Aymerich, Montserrat Roig, Alfred Luchetti o Manel Rodríguez-Castelló. El resultat és aquest petit tresor ple de versos i fotografies que ens descobreixen el seu vessant més emotiu: el de treballador apassionat de la paraula.

 

Jordi Tormo

Jordi Tormo va nàixer a Alcoi el 1979. Ovidi Montllor. Un obrer de la paraula és el resultat del treball en diferents àmbits en què s'ha implicat els últims anys per a recuperar la figura d'Ovidi Montllor. En concret, aquest volum és fruit de la investigació sobre la seua poesia que ha dut a terme en l'Arxiu Ovidi Montllor del mas del Sopalmo, la casa d'Antoni Miró, així com en entrevistes en profunditat amb amics i familiars. D'altra banda, entre el 2011 i el 2014 va coordinar els actes en memòria d'Ovidi Montllor i Vicent Andrés Estellés a Alcoi.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464