Saltar apartados

La UA aborda les últimes novetats en immunoteràpia de malalties autoinmunes i càncer en les IV Jornades de la Societat Valenciana d'Immunologia

Amb motiu del Dia Internacional de la Immunologia es reuneixen en el campus alacantí especialistes en immunoteràpia

 

Jornada_ImmunoteràpiaAlacant, 28 d'abril de 2015

Amb motiu del Dia Internacional de la Immunologia es reuneixen en el campus alacantí especialistes en immunoteràpia

La immunologia ha tingut una gran importància en l'últim segle; el descobriment dels grups sanguinis, els trasplantaments, el concepte de la tolerància immunològica o els anticossos monoclonals, són alguns dels temes que seran tractats en les dues primeres conferències de les IV Jornades de la Societat Valenciana d'Immunologia, que se celebren el dimecres 29 d'abril de 2015 en la Universitat d'Alacant amb motiu del Dia Internacional de la Immunologia. A aquestes xarrades, que tenen un marcat caràcter divulgatiu, assistirà alumnat procedent d'instituts, pertanyents als cursos de primer i segon de batxillerat, que se sumarà a la resta d'estudiants de grau, màster i doctorat de la UA, de la Universitat Miguel Hernández i altres persones interessades.

Organitzades pel Departament de Biotecnologia de la Universitat d'Alacant i la Societat Valenciana d'Immunologia, se celebraran en la sala de graus Alfredo Orts de l'Escola d'Òptica de la UA. Hi participaran especialistes de diferents disciplines biomèdiques de la UA, la Universitat Miguel Hernández, l'Hospital Ramón y Cajal de Madrid i l'Hospital General Universitari d'Elx.

Les jornades avançaran cap a on es dirigeix la immunoteràpia. Com indica José Miguel Sempere, director del Departament de Biotecnologia de la UA i president de la Societat Valenciana d'Immunologia i del Comitè Organitzador, el futur de la immunoteràpia avança cada vegada més cap a la teràpia individualitzada amb medicaments biològics; «es tracta d'una teràpia més selectiva, enfocada a bloquejar o estimular determinades molècules o cèl·lules del sistema immunitari». Durant les jornades s'abordaran diferents malalties autoinmunes com l'artritis reumatoide, el lupus eritematós sistèmic o l'esclerosi múltiple, que compartiran cartell amb alguns dels càncers més prevalents com són el càncer de mama o el colorectal.

Les IV Jornades de la Societat Valenciana d'Immunologia tindran lloc en la sala d'actes Alfredo Orts de l'Edifici d'Òptica de la UA.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464