Saltar apartados

La UA dedica una jornada a fomentar l'emprenedoria a partir de la reutilització de les dades obertes

Jornada_OpenData1 Jornada_OpenData2

 

Alacant, 28 d'abril de 2015

El rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, i el vicerector de Tecnologies de la Informació, Francisco Maciá, han inaugurat aquest matí la I Jornada de Dades Obertes de la UA, una trobada que, com ha explicat Maciá, «és el resultat de tres anys de treball en el qual s'han involucrat més d'un centenar de persones». A més de posar sobre la taula el treball realitzat en la UA en matèria de dades obertes, transparència i reutilització de la informació del sector públic, la jornada ofereix l'oportunitat d'aprendre i intercanviar experiències amb altres institucions i empreses, per la qual cosa al llarg del dia han passat i continuaran passant alguns dels principals especialistes del país en dades obertes. «Fomentar la política de dades obertes és per a la Universitat fomentar l'emprenedoria, potenciar la informació que posem en obert i facilitar que els intermediaris de la informació puguen treballar en aplicacions que facen servir aquesta informació pública a la ciutadania», ha explicat el vicerector de Tecnologies de la Informació, de qui depèn el projecte.

El rector ha insistit que l'equip de direcció «aposta per aplicar el concepte d'universitat oberta, que parteix de l'open data, però que va més enllà, ja que incideix en conceptes com la transparència, la proximitat, la rendició de comptes i la bona governança». Es tracta de tornar a la societat la confiança dipositada per a generar coneixement i possibilitats de negoci, actuant com a punta de llança», ha assegurat.


Aquesta vesprada, lliurament de premis

El lliurament de premis del I Concurs de Desenvolupament d'Aplicacions organitzat dins del portal datos.ua.es tindrà lloc aquesta vesprada a partir de les 19.30 hores. Al llarg de tota la jornada s'aniran succeint les demostracions de les propostes presentades, fins a un total de dotze. Es lliuraran un total de quatre premis, un primer i dos accèssits més el premi especial del públic, que pot o no coincidir amb els altres dos. Les votacions es poden seguir en directe a través de les xarxes socials.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464