Saltar apartados

La Universitat d'Alacant i Vectalia creen una càtedra de mobilitat

 

Alacant, 29 d'abril de 2015

Com a resposta al creixent interès per augmentar la qualitat de vida dels habitants de les ciutats, la Universitat d'Alacant i Vectalia han creat la Càtedra de Mobilitat, que naix amb la vocació de ser un nucli de reflexió, debat i recerca en el camp dels sistemes de mobilitat sostenibles i assegurances.

La nova càtedra, “la desena dependent de la institució acadèmica”, com ha recordat el rector, Manuel Palomar, s'ha presentat aquest matí en el campus de Sant Vicent amb la presència, entre altres personalitats, del president del grup, Joaquín Arias.

La Càtedra Vectalia Mobilitat arranca sota la direcció del professor Javier García Barba, subdirector del grau d'Enginyeria de Camins Canals i Ports de l'Escola Politècnica Superior de la Universitat d'Alacant. Tal com ha explicat García Barba, sota el paraigua de la càtedra “s'organitzaran cursos i seminaris, es realitzaran plans i estudis de mobilitat, treballs d’investigació, es concediran beques per al desenvolupament de tesis doctorals o treballs final de màster, i es convocaran premis per a les millors investigacions i avanços científics que redunden, en general, en la millora integral de la mobilitat”.

Durant l'acte, el director de Comunicació i Relacions Institucionals de Vectalia, Ezequiel Moltó, ha explicat que la mobilitat sostenible, el transport i la qualitat de vida, són temes que preocupen  empreses, professionals, investigadors i la societat en general, raó per la qual per al grup “és un repte amb el qual pretenem continuar avançant en aquests temes d'una manera responsable amb el suport de les noves tecnologies i la recerca”. Moltó ha sigut l'encarregat d'explicar la filosofia i l'estructura de treball d'un grup que supera els dos mil empleats.

Una de les primeres accions previstes és l'organització d'un curs d'estiu en la UA sobre trànsit i ciutat, en el qual s'analitzaran diferents estratègies per a la planificació del trànsit a les urbs, com redactar un pla de mobilitat urbana sostenible i buscar noves propostes de gestió integral de la mobilitat.

Per la seua banda, Manuel Palomar ha agraït la confiança del Grup Vectalia. Amb la càtedra es materialitza una estreta relació amb la qual pretenem unir sinergies i aconseguir objectius beneficiosos per a les dues parts i que redunden en una millora per a la ciutadania.

Vectalia1 Vectalia2
Diferents moments de la presentació de la càtedra. En la taula presidencial, d'esquerra a dreta, Javier Barba, director de la Càtedra;
Manuel Palomar, rector de la UA, Joaquín Arias, president del Grup Vectalia i Ezequiel Moltó, director de comunicació del grup

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464