Saltar apartados

La Universitat d'Alacant impartirà un curs transversal d'habilitats comunicatives a proposta del Consell Social

El ple celebrat ahir va felicitar l'equip econòmic pel detall en la presentació dels comptes i en va aprovar la liquidació

 

El president del Consell Social, Francisco Gómez Andreu durant la presentació del seu informe, al costat del rector de la UA, Manuel Palomar

Alacant, 30 d'abril de 2015

La consideració de Sant Vicent com a ciutat universitària, la creació de beques de mobilitat internacional amb finançament autonòmic i la posada en marxa d'un curs transversal sobre habilitats comunicatives han sigut, juntament amb l'aprovació la liquidació dels comptes de la Universitat d'Alacant de l'exercici 2014, els temes estrella de la sessió plenària del Consell Social celebrat ahir a la vesprada.

El president del Consell Social, Francisco Gómez Andreu, va anunciar la posada en marxa d'un curs transversal per a fomentar les habilitats comunicatives tant dels estudiants com dels egressats. El curs ha sigut aprovat pel Centre de Formació Contínua, CONTÍNUA, dependent del Vicerectorat d'Estudis, Formació i Qualitat com un programa propi i podria començar a impartir-se a partir del pròxim curs acadèmic. Segons Gómez Andreu, «des del Consell Social considerem essencial que es potencien aquest tipus d'habilitats que poden ser essencials per al futur laboral i també personal dels ciutadans».

En el seu informe, el president va parlar també de les negociacions que s'estan duent a terme entre els Consells Socials de les cinc universitats públiques valencianes amb el govern autonòmic per a impulsar un programa de beques de mobilitat similars a les Erasmus. L'objectiu és, segons va explicar Gómez, «fomentar la formació internacional dels estudiants amb els millors expedients acadèmics». Aquestes beques, que podrien posar-se en marxa el curs pròxim, rebrien finançament autonòmic.

Pel que fa a l'aprovació de la liquidació dels comptes, el president del Consell Social, Francisco Gómez Andreu, va felicitar l'equip econòmic de la Universitat d'Alacant «per l'esforç realitzat en una presentació de comptes molt més detallada i completa que en anys anteriors», a pesar que la incorporació del nou model «haja comportat esgotar fins al final el termini per a presentar-les». A més, el president del consell ha explicat que s'estan fent importants avanços en la implantació de la comptabilitat analítica, una reivindicació del Consell Social «que permetrà un coneixement més real dels costos de cada servei universitari».

Un altre dels assumptes abordats va ser el conveni de recuperació de part del deute que manté el Govern Valencià amb la Universitat. El Consell Social va mostrar la seua conformitat perquè es mantinga aquesta línia de compliment que permetrà recuperar un cert equilibri i acabar amb l'asfíxia econòmica.

Gómez Andreu ha felicitat les cinc societats i fundacions dependents de la UA per la millora en els resultats pel que fa a l'exercici anterior, cosa que garanteix la continuïtat de totes elles.

De resultes de la presentació del Pla General Estructural de Sant Vicent del Raspeig sobre la consideració del municipi com a ciutat universitària, tant el president del consell com el rector, Manuel Palomar, han coincidit a qualificar la proposta com a molt apropiada. Segons han explicat, seria la quarta ciutat amb aquesta nomenclatura, per darrere de Santiago de Compostel·la, cosa que contribuiria a crear una gran zona cientificotecnològica de gran interès tant per a empreses com per a investigadors i estudiants.

Per la seua banda, Palomar va informar el Consell Social del desenvolupament del parc científic, les obres de licitació del qual s'adjudicaran en breu amb un termini d'execució de nou mesos, de manera que es preveu que al començament de l'any es puga donar l'espenta definitiva al projecte.

Les lleis sobre mecenatge i el pla d'actuació del consell social per a 2015 van ser els altres temes abordats en la sessió plenària. El president va explicar que entre les seues línies bàsiques per a aquest any destaca la potenciació de la presència del Consell Social en tot tipus d'accions de caràcter social i empresarial. «Hem de donar a conèixer la nostra funció i implicar encara més els principals agents socials en la vida universitària», ha dit.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464