Saltar apartados

La Universitat d'Alacant presenta la campanya institucional "Llengües per al teu futur"

 

LlenguesAlacant, 30 d'abril de 2015

La Universitat d'Alacant manté la seua ferma aposta per un campus multilingüe i ha posat en marxa la campanya institucional «Llengües per al teu futur», que ha sigut presentada aquest matí en roda de premsa pel rector de la UA, Manuel Palomar.

El rector, acompanyat pels vicerectors de Cultura, Esports i Política Lingüística, Carles Cortés, i Relacions Internacionals, Juan Llopis, ha donat a conèixer l'increment de la docència en llengües i l'oferta de la UA d'assignatures impartides en anglès, francès i valencià, a més d'espanyol, per al pròxim curs acadèmic 2015/2016.

Palomar ha detallat que el percentatge d'estudiants que han rebut docència en valencià, almenys una assignatura impartida en valencià, ha sigut del 23,62 %, xifra que significa un augment durant aquest curs acadèmic del 31 %. Pel que fa a l’anglès, el percentatge d'alumnat que va optar per aquesta opció el curs passat és del 17,56% i ha experimentat un augment del 23 % en aquest curs acadèmic 2014/2015.

Aquest increment és resultat de la consolidació i l'augment de l'oferta de docència en llengües, ha afegit Palomar, i ha concretat que, durant el curs 2014/2015, el 15,8 % del total d'assignatures impartides en la UA ha comptat amb un grup de valencià i un 13,7% de les assignatures han comptat amb un grup en anglès.

Per a acabar, el rector ha afirmat que està convençut que en un món globalitzat com el nostre és indispensable ser plurilingüe. «El nostre alumnat ha d'adquirir una formació lingüística àmplia i de qualitat que li permeta enfrontar-se amb garanties d'èxit a les necessitats laborals del segle xxi.»

La UA i el seu equip de govern està compromès amb l'increment de la docència en valencià, anglès i altres llengües, «a pesar de les dificultats de tot tipus per les quals estem travessant les universitats», incideix Palomar.

Juan Llopis, vicerector de Relacions Internacionals, ha afegit que la UA ofereix prop de dues-centes assignatures en anglès i que aquest fet ha augmentat l'interès global d'estudiants de tot el món per a venir a la UA a cursar estudis.

Per la seua banda, el vicerector Carles Cortés ha assenyalat que aquesta campanya és fruit de la col·laboració i complicitat dels centres, departaments i professorat de la UA, dels vicerectorats d'Internacional, Estudis, Estudiants i Cultura i Política Lingüística, una voluntat que respon a les demandes dels estudiants, a pesar de l'actual situació econòmica.

La campanya presentada avui té el suport del voluntariat lingüístic, que oferirà informació en el campus i, a més, els alumnes del grau de Publicitat i Relacions Públiques de la UA, Adrián Arnaiz i José Pastor, han elaborat un vídeo promocional.

Enllaç del video

 

Camp_Llengües1
Camp_Llengües2
Camp_Llengües3

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464