Saltar apartados

La Universitat d'Alacant s'ofereix com a laboratori d'R+D als empresaris de Sant Vicent

El Consell Social ha impulsat una trobada amb l'Associació Empresarial de Polígons per a explicar les possibilitats que ofereix la UA

Francisco Gómez, president del Consell Social, i la vicerectora Amparo Navarro han destacat la importància de desenvolupar la cooperació universitat-empresa

 

Jornada_ConsellSocial1
Jornada_ConsellSocial2
Jornada_ConsellSocial3

 

Alacant, 27 d'abril de 2015

El Consell Social de la Universitat d'Alacant ha impulsat, de manera conjunta amb l'Ajuntament de Sant Vicent del Raspeig, una trobada amb l'Associació Empresarial de Polígons aquest dilluns 27 d'abril amb l'objectiu d’informar sobre les possibilitats que ofereix la institució universitària a les empreses.

A la trobada sobre «transferència i innovació empresa-universitat», hi han participat un centenar d'empresaris i ha comptat amb la presència de l'alcaldessa de la localitat, Luisa pastor, el president del Consell Social, Francisco Gómez, i la vicerectora d'Investigació, Desenvolupament i Innovació al Centre Polifuncional del Polígon Industrial de Canastell.

El president del Consell Social, Francisco Gómez, ha destacat la importància de «fer trobades d'aquest tipus i acostar la universitat i la seua oferta en matèria d'investigació i desenvolupament a les empreses per a fer realitat un dels objectius del Consell Social, que no és sinó que la transferència tecnològica siga fluida i que les empreses i el teixit productiu de la província l’aprofiten».

Per la seua banda, la vicerectora Amparo Navarro ha mostrat l'interès de la UA per oferir els seus serveis a les empreses de Sant Vicent. Segons Navarro «sovint la col·laboració que voldríem no es dóna per desconeixement i per això és tan important dur a terme trobades com aquesta».

La responsable d'Investigació ha sigut molt clara a l'hora d'afirmar que «nosaltres volem que tot allò que fem a la Universitat tinga una aplicació pràctica per a les empreses», i tot seguit els va oferir «utilitzar la Universitat d'Alacant com a laboratori d'R+D per a les vostres empreses, ens teniu a la vostra disposició".

Luisa Pastor, en la inauguració de la jornada, va voler destacar la importància que suposa per a Sant Vicent disposar d’una institució com la Universitat al seu terme municipal i el repte que ha sigut trencar les barreres físiques entra la institució i el municipi, «al que ha de seguir el trencament de les barreres de desconeixement de les possibilitats que ens ofereix la institució a les empreses i a Sant Vicent».

Durant la jornada s'han explicat les propostes de l'ajuntament per a fer de sant Vicent una ciutat universitària i de la innovació empresarial tot aprofitant l'empenta que els ofereix la institució acadèmica i les seues possibilitats. També s'ha explicat el programa d'accions per a impulsar la transferència entre la UA i les empreses, i finalment s’ha organitzat una taula redona amb tres casos d'èxit d'empreses que han aprofitat la innovació i la investigació de la Universitat d'Alacant –Helados Alacant, Pemarsa i Gas To Materials– ha servit per mostrar de manera pràctica les possibilitats que poden aprofitar les empreses.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464