Saltar apartados

La XV Mostra d'Humor Social s'obri al públic dilluns pròxim amb "Prometer hasta meter: año electoral"

Els dibuixants Jaume Capdevila (KAP) i Antonio Ortiz (Ortifus) rebran el premi Notari de l'Humor el pròxim 13 de maig

 

Humor_Social1Alacant, 30 d'abril de 2015

La Universitat d'Alacant acull la XV Edició de la Jornada d'Humor Social amb l'Exposició « Prometer hasta meter: año electoral», que estarà oberta al públic des del dilluns 4 de maig fins al 29 de maig en la sala Aifos del Campus (Facultat de Filosofia i Lletres III), gràcies al suport de la Fundació Manuel Peláez Castillo i la Federació de Caricaturistes d'Espanya (FECO-Espanya).

Encara que la mostra estarà oberta al públic a partir de demà, l'acte central d'aquestes XV Jornades d'Humor Social de la UA tindrà lloc dimecres pròxim, 13 de maig, a les 13 hores, en la mateixa sala Aifos, amb una taula redona i el lliurament del Premi Notari de l'Humor d'UA, que enguany rebran els dibuixants Jaume Capdevila (KAP) i Antonio Ortiz (Ortifus).

L'humorista gràfic Enrique Pérez, comissari de la mostra, assegura que el tema d'aquesta edició és especialment atractiu, ja que aborda les imminents eleccions. Segons afirma Juli Sanchis, vicepresident de FECO- Espanya, «arriba el moment de preparar-nos perquè els polítics es deixen portar pel populisme, amb molta xerrameca buida, promeses imprecises, cridòria desqualificadora i escassos compromisos«. I afegeix, «però hi ha un detonant que ha revolucionat el galliner, la sorpresa de l'èxit de Podemos». La mostra planteja, a través de l'humor, «no caure en la resignació del discurs de la desesperança ni tampoc acceptar uns governants que s'han convertit en majordoms del capital».

Un total de noranta-cinc dibuixos de cinquanta autors internacionals han sigut elegits per a donar forma a l'exposició. Entre els autors que exposen la seua particular visió de « Prometer hasta meter: año electoral» trobem humoristes gràfics de la talla d'Angelines, Ermengol, Forges, Junco, Malagón, Nano, Ortuño, Sebas, Zulet, que han volgut donar els seus treballs a aquesta exposició de compromís i denúncia social a través de l'humor.

Els caricaturistes que hi participen analitzen els successos actuals amb una visió crítica i sensibilitzen l'espectador en els més variats aspectes socials. En edicions anteriors van centrar la seua mirada en temes com una generació perduda… o dues, la desocupació juvenil, el maltractament contra les dones, la corrupció, la intolerància, la importància de la lectura, la discriminació, la crisi de valors, els desnonaments i altres aspectes en què, amb els elements de l'humor i la sàtira, es qüestionen les causes de múltiples manifestacions que afecten el desenvolupament social.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464