Saltar apartados

Una miniatura del Monument als Reis Mags, emblema d'Ibi i l'Estació Biològica Torretes, a la Universitat d'Alacant

 

Alacant, 27 d'abril de 2015

Una reproducció en miniatura del simbòlic Monument als Reis Mags d'Ibi s'ha incorporat des d'aquest matí a la Galeria d'Emblemes de la Universitat d'Alacant en representació del municipi i de l'Estació Biològica Torretes. L'acte ha tingut lloc en el vestíbul de l'edifici del Rectorat i Serveis Generals del campus de Sant Vicent del Raspeig i hi han estat presents el rector, Manuel Palomar, i l'alcalde d'Ibi, Rafael Serralta, així com un nombrós públic.

El rector ha recordat la importància d'aquesta galeria «en la qual es representen els especials vincles de la institució amb alguns municipis de la província». En el cas d'Ibi, ha recordat que «es reforça una presència que s'ha materialitzat a través de l'estació biològica, el museu de la biodiversitat i el principal jardí botànic de la Comunitat Valenciana, dels quals ens sentim especialment orgullosos».

Per la seua banda, Rafael Serralta ha explicat que el monument té una significació especial per al municipi perquè, a més d'un homenatge als Reis Mags, és un reflex de la nostra tradició en la manufactura del joguet i dels nostres intents per incidir en la visibilització turística de la zona». L'alcalde ha aprofitat per a anunciar la pròxima inauguració de la casa museu dedicada als Reis Mags, «que servirà per a impulsar el turisme d'Ibi».

Obra del ja traspassat Aurelio López Azustre, el monumet original va ser inaugurat el 5 de gener del 1975. Representa els tres Reis Mags repartint joguets als xiquets, coronat tot el grup per una estrella d'orient. La còpia donada a la universitat és una reproducció de petites dimensions elaborada en escaiola.

D’aquesta manera es completa la col·lecció d’emblemes de les estacions científiques de la Universitat d’Alacant: el CIMAE de Santa Pola, Font Roja a Alcoi, i Torretes a Ibi.

Emblema_Ibi1 Emblema_Ibi2

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464