Saltar apartados

Una nova obra sobre Jordi Juan certifica l'origen novelder d'aquest polifacètic personatge

El llibre, publicat i editat per la Universitat d'Alacant, és una revisió de la seua figura i incorpora estudis de divuit investigadors

Llibre_JorgeJuan

Un moment de la roda de premsa celebrada en el despatx rectoral

 

Alacant, 27 d'abril de 2015

El president de la comissió organitzadora del III Centenari Jordi Juan Santacília, Armando Alberola, i el rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, han presentat aquest matí en roda de premsa l'obra Jorge Juan Santacilia en la España de la Ilustración, una revisió del personatge a través de la seua activitat científica, professional i de servei. El llibre és el resultat de les principals investigacions recollides durant el congrés internacional que va reunir en la UA vint dels seus principals estudiosos amb motiu de la celebració del tercer centenari del seu naixement, el 2013. D'ells, divuit han intervingut en aquesta obra coral coeditada, a més, per Cayetano Mas i Rosario Die, que veu la llum gràcies a Publicacions de la UA.

Segons ha explicat Alberola, un dels principals experts en aquest personatge històric i coeditor de l'obra, «Jordi Juan és encara un personatge inacabat del qual queden molts aspectes en els quals aprofundir. No debades, es tracta d'una de les figures més representatives del seu temps, considerat el científic espanyol de referència mundial de la seua època».

La roda de premsa ha servit de preàmbul a la presentació oficial que tindrà lloc aquesta vesprada a les 20.30 hores en la llibreria La Farándula, a Novelda, on tant el rector com Alberola han coincidit a assenyalar que «era el lloc idoni per a concloure aquest homenatge». 

Una de les incògnites que sembla resoldre «mitjanament» aquesta revisió és l'origen novelder del personatge, «encara que, per una maniobra familiar, va ser batejat a Monfort, llavors pedania alacantina». Segons ha explicat Armando Alberola, «com que era el primer fill de la segona esposa del seu pare, estava condemnat a ser un fadristern i li estaven vetats determinats privilegis, de manera que, per a procurar-li certes dignidats eclesiàtiques, el van batejar en territori alacantí».

Amb aquesta obra culminen els actes d'homenatge del centenari Jordi Juan, ja que, segons ha explicat Manuel Palomar, «es retorna a la societat el resultat de les investigacions realitzades al si de la Universitat i, per tant, la confiança dipositada en el nostre treball».

 

Reproducir
Tall de veu d'Armando Alberola amb la descripció del llibre

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464