Saltar apartados

El Consell nomena Aránzazu Calzada secretària del Consell Social de la Universitat d'Alacant

 

Alacant. Dimecres, 26 d'agost de 2015

Després d'una dilatada trajectòria de gestió universitària vinculada a l'equip de direcció, la catedràtica de Dret Romà, Aránzazu Calzada, ha sigut nomenada pel Consell secretària del Consell Social de la Universitat d'Alacant. Calzada, que assegura “assumir aquest nou repte amb il·lusió i ganes de treballar durament”, ha exercit fins ara el càrrec de Secretària General de la UA, per la qual cosa ha estat molt lligada al Consell Social, amb qui ha col·laborat molt estretament.

El nomenament es va publicar en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana el passat 14 d'agost. La resolució de nomenament competeix al conseller d'Educació, Recerca, Cultura i Esport conforme a la proposta del president del Consell Social, Francisco Gómez Andreu i de la directora general d'Universitat, Recerca i Ciència, Josefina Bueno.

 

Perfil professional

Catedràtica de Dret Romà en la Universitat d'Alacant, Aránzazu Calzada ha impartit docència en les universitats de València, León, Castella-la Manxa, La Rioja i la Complutense de Madrid. Directora del Grup de recerca Institucions Jurídiques Valencianes, ha centrat la tasca investigadora en la recepció del Dret Romà en el Dret Històric Valencià, els Fonaments del Dret Europeu i el Dret Hereditari.

Autora de monografies, capítols de llibres i articles publicats en revistes especialitzades, així com de comunicacions presentades en congressos nacionals i internacionals, ha participat i dirigit diferents projectes de recerca i simposis nacionals i internacionals. També ha dirigit tesis doctorals, fet estades de recerca en universitats europees, i ha impartit conferències i seminaris en universitats espanyoles i estrangeres. D'altra banda, és membre dels consells assessors de diverses revistes especialitzades.

A més de secretària general de la Universitat d'Alacant, ha sigut vicerectora de Relacions Institucionals i directora del Departament de Ciències Historicojurídiques. Entre altres llocs, ha sigut vocal en diferents òrgans de representació acadèmica com el Consell Valencià d'Universitats i Formació Superior, la Comissió de Codificació Civil Valenciana, el Comitè Executiu de les Comissions de Comunicació i de Secretaris Generals de les Universitats Espanyoles i del Patronat de la Fundació Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464