Saltar apartados

Experts europeus presenten en la UA els resultats d'un projecte europeu sobre millores en cures de salut

 

Alacant, divendres 28 d'agost de 2015.

“Un de cada deu pacients hospitalitzats pateix danys adversos i un 50% d’aquests podrien haver-se evitat si s'aprenguera dels errors previs comesos”. Sota aquesta premissa, investigadors europeus es reuneixen en la Universitat d'Alacant amb motiu de la finalització del Projecte Europeu de Recerca ISTEW (Improvement Science Training for European Healthcare Workers/Ciència de les Millores en Cures de Salut per a Professionals de la Salut Europeus).

Durant la trobada, que tindrà lloc del 2 al 4 de setembre en la Facultat de Ciències de la Salut, es presentaran els resultats aconseguits després de dos anys de projecte dut a terme per experts d'Escòcia, Eslovènia, Espanya, Itàlia, Polònia, Regne Unit i Romania en matèria de Ciència de la millora en cures de salut.

Dos dels ponents més destacats en la matèria que participaran en les conferències són els doctors Andrew Carson-Stevens, de la Universitat de Cardiff, i Kevin Rooney, de la Universitat de l'Oest d'Escòcia, aquest últim capdavanter general del Projecte ISTEW. A més, hi participaran altres socis del projecte de diferents disciplines com Brigita Skela, de la Facultat d'Infermeria de Jesenice a Eslovènia; Julita Sansoni, de la Universitat de la Sapienza a Roma; Magadalena Glowacka, de la Universitat de Lublin a Polònia; Alan Taylor i Katrina Ritters, de la Universitat de Coventry a Regne Unit; així com Traian Miaescu i Radu Crisan, de la Universitat GR.T.Popa de Romania.

 

Projecte Europeu ISTEW

El projecte s'ha concentrat a desenvolupar a Europa un concepte nou anomenat Healthcare Improvement Science (HIS), terme que ja es va començar a desenvolupar des de l'IHI (Institute of Healthcare Improvement de Harvard University) i que tan de moda està en matèria d'implementació de resultats en salut, recerca translacional, seguretat del pacient i qualitat de les cures. En aquest sentit, l'OMS i alguns sistemes sanitaris europeus ja hi estan treballant.

Des del projecte s'ha treballat en la conceptualització, creació de formació de postgrau específica i comú a tot Europa que permeta una mobilitat de professionals amb competències pràctiques unificades, desenvolupament d'un marc d'avaluació de l'aprenentatge i de les competències professionals, així com revisió del que s’ha publicat i desenvolupat fins al moment.

Amb perspectiva multidisciplinària en matèria de cures en salut i aspectes socials i formatius relacionats amb aquesta, els socis pertanyen a àrees de formació i recerca de disciplines com Infermeria, Psicologia i Salut Mental, Medicina i Gestió Sanitària. A Espanya, la institució sòcia és la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat d'Alacant i l'equip espanyol de recerca està liderat pel doctor Manuel Lillo Crespo i hi formen part M. José Cabañero, Ana Laguna, Rosario Ferrer, Ángela Sanjuan, José Ramón Martínez, Miriam Sánchez, Cristina Sierras i Jorge Riquelme.

La trobada compta amb el suport de la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat d'Alacant i l’equip deganal.

Les ponències sobre el Projecte Europeu de Recerca ISTEW podran seguir-se en directe a través d'aquest enllaç.

 

Programa

Informació en Twitter: @ISTEWeurope

 

Notícia relacionada

La Universitat d'Alacant participa en un projecte europeu dirigit a millorar l'assistència sanitària europea

Cuidats_salut

Foto de família dels socis dels països europeus en una reunió mantinguda a Eslovènia

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464