Saltar apartados

Publicacions de la Universitat d'Alacant edita un llibre per a ensenyar a estrangers a pronunciar en espanyol

 

Llibre_pronunciacion

Alacant. Dimarts, 25 d'agost de 2015

No és el mateix demanar a un anglòfon ice cream (gelat) que ass cream (crema de cul), expressions totes dues que confirmen que dominar la pronunciació correcta en un idioma és fonamental. Aquest és el propòsit amb el qual el professor de la Universitat d'Alacant Xose A. Padilla García ha escrit el llibre, orientat als estrangers que desitgen aprendre a pronunciar correctament en espanyol, La pronunciación del español. Fonética y enseñanza de lenguas, que ara edita Publicacions de la Universitat d’Alacant.

El volum naix amb la finalitat de millorar el diàleg entre la fonètica teòrica, que estudia els sons de les llengües, i l'ensenyament de la pronunciació i, en aquest sentit, posa en mans del lector les idees i reflexions que sorgeixen en dur a terme aquest projecte.

Accent, ritme, entonació, sons, component conversacional i kinèsia, són tots els components que intervenen en la pronunciació i que estan descrits per al lector, de manera exhaustiva, en el llibre; hi afig també l’autor un examen dels processos de percepció i producció de la parla, una anàlisi dels principals mètodes utilitzats per a l'ensenyament de la pronunciació i un enfocament innovador sobre com ordenar els diferents tipus d'exercicis en un protocol d'actuació fonocognitiu. Complementa tot l'anterior la presentació d'una proposta d'ensenyament que compleix dos objectius: mostrar que els postulats teòrics exposats es poden portar a la pràctica i proporcionar una guia o model als professors d'espanyol com a llengua estrangera.

Padilla García és membre del grup de recerca Val. Es.co. (València. Español col·loquial) i la seua recerca s'ha centrat principalment en l'estudi de l'ordre de paraules en la conversa col·loquial i en l'anàlisi de fenòmens fonopragmàtics com el to irònic, com a mostra la publicació Pragmática del orden de las palabras, del mateix autor. És professor de Fonètica Espanyola en el Màster Universitari en Espanyol i Anglès L2/LI de la Universitat d'Alacant.

Imatge: portada del llibre La pronunciación del español. Fonética y enseñanza de lenguas.

 

Referència bibliogràfica:

La pronunciación del español. Fonética y enseñanza de lenguas. Xose A. Padilla García. Publicacions de la Universitat d'Alacant. 2015. ISBN: 978-84-9717-347-6. Dipòsit Legal: A 503-2015.

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464