Saltar apartados

L'activitat docent i científica de la Fundació L'Alcúdia no cessa

 

LAlcudia
LAlcudia2
LAlcudia3
LAlcudia4

Alacant. 4 de desembre de 2015.

La 77a campanya d’excavacions arqueològiques de l’Alcúdia, que finalitzarà a mitjan desembre, compta amb la participació d’alumnat universitari procedent de diversos punts de la província - Novelda, Oriola, Alacant, l’Altet, Elda i Elx -, juntament amb un estudiant de màster procedent de la Universitat Complutense de Madrid i un altre de la Universitat Nacional Federico Villareal de Lima (Perú). Tots aquests formen el nodrit grup de vint-i-sis voluntaris que, des que es va iniciar el curs, participen activament en els treballs de camp i de laboratori que la Universitat d’Alacant posa a la disposició dels estudiants d’Història i d’Humanitats en el jaciment de l’Alcúdia, enclavament de l’antiga colònia romana d’Ilici.

Els vint-i-sis, nou estudiants de màster, dos de pràctiques externes, dos d’Història, sis egressats i set estudiants d’Història de la UNED d’Elx, participen en la fase final del projecte científic del sector 5B del jaciment, en el qual aquests col·laboradors han pogut completar els seus coneixements pràctics sobre l’arqueologia de camp i ampliar-ne la metodologia de treball. Alguns d’aquests aprofiten les hores de voluntariat per a fer, a més, el pràcticum o els projectes de TFG o TFM.

Per al 2016, està previst que d’altres estudiants universitaris gaudisquen de les instal·lacions de la Fundació l’Alcúdia, proveïda de dos laboratoris que, sumats a les exposicions permanents del Centre d’Interpretació i del Museu, són un escenari excepcional per a la formació d’aquests futurs historiadors i arqueòlegs.

 

Imatges cedides per la Fundació l’Alcúdia.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464