Saltar apartados

La UA crea la Càtedra d'Art Contemporani Antoni Miró, que dirigirà Enric Balaguer

 

Catedra_AMiro1 Catedra_AMiro2
D'esquerra a dreta: Toni Miró, Antonio Francés, Manuel Palomar, Emilio Mira i Enric Balaguer, que posa amb el logo que identificarà la càtedra Un moment de la roda de premsa de la presentació de la càtedra celebrada en el despatx del rector

 

Alacant, 2 de febrer de 2015

La Universitat d'Alacant ha posat en marxa aquest matí la Càtedra d'Art Contemporani Antoni Miró des d'una perspectiva multidisciplinària i amb una dimensió comparatística per a apostar per la cultura i la identitat autòctona. L'acte, presidit pel rector, Manuel Palomar, s'ha celebrat en el despatx rectoral i ha comptat amb la participació de l'artista que li dóna nom, així com dels alcaldes de les localitats d'Otos, Emilio José Mira, i Alcoi, Antonio Francés, que també en formaran part.

Francés ha destacat la importància del projecte, del qual ha assegurat «en vaig voler formar part quan en vaig tenir notícia», ja que entronca «amb la línia de defensa de la nostra cultura, la nostra identitat i la nostra manera de ser», ha dit. Per la seua banda, l'alcalde d'Otos ha assegurat que la creació de la càtedra té una importància vital «per a un municipi de tot just cinc-cents habitants que ha basat el seu posicionament en el foment del turisme rural i l'art contemporani, de manera que formar part d'aquesta càtedra ens projecta i ens col·loca en un lloc destacat de la Comunitat Valenciana».

L'artista que dóna nom a la càtedra, Toni Miró, ha qualificat l'acte de «moment bonic i emotiu» i ha manifestat el seu interès perquè aquest projecte siga «una manera de lluitar per l'art contemporani i la cultura en benefici dels nostres pobles».

Manuel Palomar ha anunciat que serà el catedràtic de Literatura Catalana i Comparada Enric Balaguer qui assumirà la direcció d'aquest projecte de caràcter multidisciplinari que pretén abordar l'art contemporani des d'una perspectiva comparatística. En aquest sentit, el vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística, Carles Cortés, ha explicat que la càtedra és «la culminació de les relacions que en l’àmbit artístic mantenen la Universitat d'Alacant i l'Ajuntament d'Alcoi, i que amb aquest càtedra s'ompli un buit històric en aquest camp». Es tracta, segons Cortés, «d'un projecte molt tècnic en el qual la meitat dels membres de la comissió de seguiment són experts en la matèria». 

Durant l'acte s'ha presentat el logo que identificarà la càtedra, un traç de pinzell en to sanguina creat per Miró, i també un quadre donat per l'artista que va realitzar amb motiu del trenta-cinquè aniversari de creació de la Universitat d'Alacant.

La primera de les accions de la càtedra serà posar en marxa un curs d'estiu sobre art contemporani que s’impartirà durant el mes de juliol sota la direcció de Joan Llinares, membre de la comissió de seguiment i administrador de l'IVAM.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464