Saltar apartados

La Universitat d'Alacant ret homenatge al geòleg Carlos Auernheimer

 

Alacant, 4 de febrer de 2015

En el marc de les V Jornades Científiques en Ciències de la Terra, la Facultat de Ciències de la Universitat d'Alacant ha retut homenatge al geòleg Carlos Auernheimer, mort el 2012. L'acte ha estat presidit pel rector, Manuel Palomar, i hi han participat el degà de Ciències, Luis Gras, i el director del Departament de Ciències de la Terra, José Miguel Andreu, al qual el professor Auernheimer va estar estretament vinculat, ja que va ser un dels pioners en aquest camp en la UA.

L'homenatge ha tingut lloc en el Bosc Il·lustrat del campus de Sant Vicent del Raspeig, i en un dels seus monòlits de marbre de grans dimensions s'ha col·locat una placa en honor seu. Durant els parlaments, en els quals també han participat els quatre fills de l'homenatjat –Jorge, Carlos, Fátima i Elena– s'ha coincidit a destacar les seues importants aportacions en el camp de la geologia, així com el seu paper decisiu per a la creació d'aquest espai natural dins del campus universitari mentre va ocupar el càrrec de director de l'Agència Valenciana del Medi Ambient de la Generalitat Valenciana al final dels anys vuitanta. L'acte ha comptat amb l'assistència de nombrosos companys i companyes del departament i altres serveis universitaris, entre ells, de l'exrector Salvador Ordóñez i les vicerectores d'Estudis, Formació i Qualitat, Cecilia Gómez, i d'Estudiants, Nuria Grané, totes dues companyes de la Facultat de Ciències.

Carlos Auernheimer va treballar en prospeccions petrolíferes per a diverses multinacionals i va culminar els seus treballs petrolífers a Nova York. Com s'ha indicat, el 1985 va ser nomenat responsable de l'administració ambiental de la Generalitat Valenciana, en la qual arribaria a ser director de l'Agència del Medi Ambient. A més, va dirigir l'equip d'experts que van conformar la Llei d'impacte ambiental. Al principi de la dècada dels noranta va tornar a la Universitat d'Alacant, al Departament de Ciències de la Terra i del Medi Ambient, on va ocupar el càrrec de director entre els anys 1994 i 1999. Durant els últims anys impartia assignatures de Geologia Ambiental en les titulacions de Biologia i Enginyeria Geològica de la UA.

 

Placa_Carlos1
Placa_Carlos2
Placa_Carlos3
Placa_Carlos4
Placa_Carlos5
Placa_Carlos6
Placa_Carlos7

Diferents moments de l'homenatge que ha tingut lloc en el Bosc Il·lustrat

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464