Saltar apartados

Instant Banking Hack Day de Banc Sabadell pren la seu de la UA a Sant Ferran durant tot el cap de setmana

Manuel Palomar, rector de la Universitat d'Alacant, i Carlos Abarca, director de Tecnologia i Administració Centralitzada de Banc Sabadell obriran l'activitat


Més d'un centenar d'estudiants es concentraran els dies 21 i 22 en la marató de tecnologia i innovació per a desenvolupar noves aplicacions web i mòbils per al banc

 

Alacant, 20 de febrer de 2015

Amb cent vuit inscrits, comença demà dissabte 21 de febrer de 2015 l’Instant Banking Hack Day, la marató de tecnologia i innovació organitzada per Banc Sabadell, en col·laboració amb l'Escola Politècnica Superior de la Universitat d'Alacant. Des de les 9.00 hores els estudiants i antics alumnes de la UA amb interès pels temes relacionats amb la banca digital es congregaran per a competir en l'edifici universitari del carrer de Sant Ferran 40 d’Alacant, lloc del celebració de l'esdeveniment.

L'objectiu d'aquesta hackathon és potenciar el talent i el desenvolupament de noves idees en el sector bancari i financer a través del desenvolupament col·laboratiu d'aplicacions web o mòbil, amb l'ús de l'API del Banc Sabadell. La competició durarà tot el cap de setmana, dies 21 i 22 de febrer. El Banc Sabadell posarà a la disposició dels qui concursen wearables i data, i obrirà el seu API a tots els estudiants de l'EPS que s'atrevisquen a revolucionar la banca digital.

L'acte d'obertura de la Marató serà a càrrec de Manuel Palomar, rector de la UA, i Carlos Abarca, director de Tecnologia i Administració Centralitzada de Banc Sabadell, a les 9.30 hores del dissabte 21. La presentació de l’API i regles de la hackathon vindrà a les 10.00 hores de la mà de Christian Cortés, de la Direcció de Sistemes Digitals de Banc Sabadell. La competició començarà el dissabte a les 11.00 hores, dia que es tancarà amb la Hacking Night a les 22.00 hores; continuarà el diumenge a les 9.30 hores i es donarà per conclosa a les 18.30 hores, moment en què s'anunciaran els noms dels guanyadors i es farà el lliurament de premis. Clausuraran l'esdeveniment Francisco Maciá, vicerector de Tecnologies de la Informació de la UA, i Francesc Fajula, director d'Innovació de Banc Sabadell.

Aquesta II Edició de l'Instant Banking Hack Day (#IBHD) del Banc Sabadell s'ha convocat després de l'èxit de la primera edició, tinguda recentment a Barcelona, i el repte que es pretén aconseguir és trobar gent capaç de millorar, amb idees innovadores, l'experiència dels clients en l'àmbit de la banca digital, accedint i desenvolupant sobre la infraestructura del banc en Open API, i podent, a més, usar big data i dispositius wearable de darrera generació. Els participants d'aquesta hackathon podran accedir a l'API de serveis de Banc Sabadell, amb l'objectiu de desenvolupar noves aplicacions web i mòbils durant un intens cap de setmana. D'aquesta manera s'ofereix la possibilitat als participants d'operar amb les dades i sistemes informàtics propis de l'entitat, una oportunitat única per a disseccionar com funciona un banc per dins i jugar amb el seu codi. S'ha d’intentar formular propostes innovadores, acompanyades del pla de negoci i enfocades a aquests tres àmbits: weareables, data (datasets operativa) i serveis de l'API. Durant la hackathon, els participants tindran l'assessorament dels mentors i tècnics especialitzats. Una vegada presentats els projectes, un jurat especialitzat els avaluarà i escollirà el millor projecte en cada categoria.

Els quatre premis es classifiquen en guanyador IBHD, premi al projecte amb el millor desenvolupament tècnic, premi al projecte més innovador i premi especial al projecte amb la millor idea de negoci. Entre els premis hi ha un xec per valor de 4.000 euros per a la compra de material informàtic, beca de formació Everis amb opció d'incorporació a l'empresa quan concloga el projecte, curs de formació avançada Deloitte CybersSOC Academy (valorat en 2.500 €).

 

PROGRAMA

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464