Saltar apartados

L%u2019Alcúdia elaborarà un nou pla director per al jaciment

La vicerectora d'Investigació, Amparo Navarro, ha expressat el seu suport al nou equip i els ha animat a aprofitar els recursos de la Universitat d’Alacant

Alcudia1
Alcudia2
Alcudia3

 

Alacant, 20 de febrer de 2015

El nou comitè científic del jaciment arqueològic de l’Alcúdia s'ha reunit per primera vegada des que el va nomenar el Consell de Govern de la UA el passat 29 de gener. A la trobada hi ha assistit la vicerectora d'Investigació de la Universitat d'Alacant, Amparo Navarro, la qual ha destacat la importància del jaciment per a la UA, «una joia per a la nostra Universitat que ens permet combinar la investigació, la docència i la divulgació en un marc incomparable».

El nou comitè científic de l’Alcúdia té com a missió encetar una nova etapa en el jaciment, una vegada s’han assolit els objectius de la primera, com ara la posada en marxa de centre de recepció o el museu, entre altres.

La presa de contacte d’aquest divendres ha servit per a copsar de primera mà la realitat actual de jaciment i començar a elaborar un nou pla director per als pròxim quatre anys, «una eina de gestió per a preveure necessitats i línies prioritàries en investigació, en conservació del patrimoni, en transferència, publicacions o relacions amb altres institucions en general», segons ha explicat la directora del comitè, Sonia Gutiérrez.

Ara, l’objectiu dels responsables de l'Alcúdia és potenciar els projectes d'investigació que puguen aportar finançament per a posar en marxa noves iniciatives, potenciar la visibilitat i apostar per la transferència amb investigadors i el món empresarial.

Amparo Navarro ha encoratjar el nou comitè científic a obrir-se a diferents iniciatives, apostant per la investigació amb projectes d'interès i per la docència, tenint com a objectiu «la formació de futurs investigadors i arqueòlegs».

La vicerectora també ha instat els experts a utilitzar «tant como siga necessari, els recursos tècnics de la Universitat per a les investigacions que es duen a terme al jaciment». En aquest sentit, el comitè científic s'ha compromès a participar en breu en una nova trobada per a visitar els serveis tècnics de la Universitat d’Alacant i conèixer tots els seus recursos per a poder aprofitar-los en els nous projectes.

El nou Consell Científic del Jaciment Arqueològic de l’Alcúdia està format per Sonia Gutiérrez, Juan Mesa, Francisco Javier Jover, Alberto Loorio, Feliciana Sala, José Uroz i Alejandro Ramos.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464