Saltar apartados

Estudiants brasilers coneixen les claus del sector turístic alacantí

A través de la participació en el programa de formació i qualificació professional en la Universitat d'Alacant

 

Alacant, 10 de febrer de 2015

Des del passat mes de desembre i durant tres mesos, 20 estudiants procedents de diferents universitats de Brasil formen part d’un programa de formació i qualificació professional a la Universitat d’Alacant. Un programa que, a més d’oferir estudis en les àrees de turisme, màrqueting, qualitat, gestió, gastronomia, planificació i organització d’esdeveniments, s’ha complementat amb hores de pràctiques en empreses turístiques, eixides de camp, i un curs intensiu d’espanyol impartit pel Centre Superior d’Idiomes de la UA.

Mayra Arcoverde, alumna del programa, assegura que els estudis en la Universitat d’Alacant estan sent molt productius. “La participació en aquest projecte m’està proporcionant experiències enriquidores i beneficis personals, acadèmics i professionals. Sempre vaig somiar amb estudiar a l’estranger, aprendre nous idiomes i experimentar diferents cultures”, explica.

El programa ofereix als participants brasilers classes intensives d’espanyol per a ús quotidià i 100 hores de pràctiques en hotels, empreses i institucions relacionades amb l’activitat turística. En aquest sentit, “la millora del llenguatge i les pràctiques m’ajuden a sentir-me més preparat per al mercat laboral”, assenyala Vinicius Bernardo, estudiant de la Universidade Federal de São Carlos a São Paulo.

El Centre Superior d’Idiomes de la Universitat d’Alacant ha organitzat algunes activitats extres com una visita al Centre de Desenvolupament Turístic d’Alacant (CDT) amb pràctiques en cuina per a conèixer el menjar típic espanyol, visita a la ciutat d’Alacant, l’ajuntament i els principals llocs turístics, visita a la ciutat de Xixona i a la principal empresa productora del torró a Espanya, visita tècnica a la ciutat de Benidorm on van conèixer l’ajuntament turístic i hotels de la regió, i també una visita a FITUR, principal fira de turisme de tot Europa.

“Crec que les activitats addicionals augmenten les nostres possibilitats en el mercat laboral, ens donen una major profunditat dels coneixements apresos a l’aula, i són una oportunitat per a guanyar experiència i cercar noves formes d’exercir la nostra professió. La visita a FITUR ha sigut una de les millors ja que hem pogut tenir contacte amb empreses de països diferents, hem experimentat coses noves sobre cada cultura, i hem fet nous contactes cosa que és essencial per a qualsevol treball”, apunta Alessandra Siciliano de Araújo, estudiant de la Universidade Federal do Estat do Rio de Janeiro.

Per a completar aquesta experiència, la Universitat d’Alacant ha posat a la disposició dels estudiants brasilers tots els recursos i els serveis disponibles en el campus com les instal·lacions esportives, la biblioteca o la sala d’ordinadors, entre d’altres.

El programa és fruit de la I convocatòria de la Fundació per a la Projecció Internacional de les Universitats Espanyoles –Universidad.es–. La Universitat d’Alacant ha sigut una de les tres seleccionades per a participar en aquest programa de formació i qualificació professional de becaris brasilers en l’àrea de Turisme i Hosteleria de la Cordenação de Aperfeiçoamento de Pessoal de Nivell Superior de Brasil –CAPES– del Govern de Brasil.

 

Experiències

Al llarg d’aquests mesos, a més d’estudiar diferents disciplines, els xics i les xiques procedents de Brasil han pogut descobrir la cultura, els costums i les tradicions alacantines. “La ciutat és encantadora, el castell de Santa Bàrbara, el port, els carrers del barri, tot és preciós”, va dir Maria Lucia Santos.

La gastronomia espanyola, coneguda arreu del món, ha causat opinions diferents entre els brasilers: “té molts sabors diferents del menjar brasiler i hi ha bastant peix i creïlles”, assenyala Mayra Prestes Lima. Per a Vanessa Ricarte Lucas el menjar és variat i ric. “M’agraden quasi tots els plats espanyols, i també eixir de tapes i menjar els famosos pinxos i el pernil ibèric”.

Una de les zones més valorades i visitades pels estudiants és el Barri d’Alacant ja que ofereix moltes opcions de pubs, bars i restaurants de gran qualitat. “És un lloc increïble, sempre hi ha alguna cosa per a fer i algun lloc per descobrir”, destaca Marina Abrahao, encara que els horaris són molt diferents dels de Brasil. “Tots els espanyols comencen la festa molt tard, a les 2 o les 3 hores del matí, en el meu país la festa comença més aviat sobre les 10 o les 11 hores”, explica.

A més, un dels costums que més ha cridat l'atenció als estudiants ha sigut la tradicional migdiada. «Vaig intentar anar de compres a l'hora de dinar i em va estranyar que algunes tendes estaven tancades», apunta l'alumna Carolina Silva.

Text i fotos de William Lopes, participant en el programa de formació i qualificació professional a la Universitat d’Alacant

 

Est_Brasil1
Est_Brasil2
Est_Brasil3
Est_Brasil4

Algunes de les visites fetes pels 20 estudiants brasilers

 

 

 

 

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464