Saltar apartados

La Universitat d'Alacant comença demà dimarts els actes de l'Any Internacional de la Llum i les Tecnologies Basades en la Llum

 

Luz2015Alacant,  9 de febrer de 2015

Demà dimarts 10 de febrer comencen a la Universitat d'Alacant els actes de celebració de l’Any Internacional de Llum i les Tecnologies Basades en la Llum, amb la inauguració de l'exposició «2015: Any Internacional de la Llum», que tindrà lloc a les 11.00 hores en l'edifici de la Politècnica I, i que ha sigut impulsada des de la Secció d'Alacant de la Reial Societat Espanyola de Física, juntament amb altres societats i institucions. La inaugurarà el vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística, Carles Cortés, el qual estarà acompanyat pel director del Servei de Llengües i Cultura, Faust Ripoll. Hi assistirà, a més, el vicepresident de la Societat Espanyola d'Òptica i catedràtic d'Òptica de la UMH, Ignacio Moreno. Són tretze plafons i nou hologrames cedits pel MUA. En els plafons es destaca el paper que té la llum i les seues tecnologies en diferents àmbits, així com la seua repercussió tant en la ciència com en la qualitat de vida dels ciutadans. Tot això ens permet fer-nos una idea de la importància que té la llum en diferents àrees, com ara la medicina, l’arquitectura, l’art, robòtica, energia, comunicacions, relativitat i quàntica, astronomia i holografia.

L'Assemblea General de les Nacions Unides (ONU) proclamava, en la seua 68a Assemblea Anual, el 2015 com l’Any Internacional de la Llum i les Tecnologies Basades en la Llum, reconeixent així la importància de la llum en la vida, en el desenvolupament de la societat i en els reptes als quals s'enfronta la humanitat. La llum i les seues tecnologies són essencials per a abordar metes com el desenvolupament sostenible i la millora de la qualitat de vida pel seu impacte en àrees com la ciència, l'enginyeria, l'arquitectura, l'agricultura, la salut, l'educació i l'art entre altres. Així mateix, el passat 12 de novembre, l'Assemblea General de la CRUE va aprovar l'adhesió de la CRUE a les accions que es deriven de la celebració de l'Any Internacional de la Llum, de la qual cosa es va informar els diferents rectors de les universitats espanyoles. A continuació, el Consell de Govern de la Universitat d'Alacant va aprovar en la seua sessió del passat 28 de gener l'adhesió de la UA a aquesta celebració. Amb aquest motiu, la Secció Local d'Alacant de la Reial Societat Espanyola de Física, RSEF, presidida per Sergi Gallego, professor titular del Departament de Física, Enginyeria de Sistemes i Teoria del Senyal de la UA, en col·laboració amb altres societats i institucions, entre les quals hi ha la Universitat d'Alacant, la Universitat Miguel Hernández, i la Societat Espanyola d'Òptica, han organitzat un cicle de conferències i una exposició de plafons sobre l'Any de la Llum i hologrames.

Les conferències es distribueixen al llarg de tot l'any des d'aquest mes de febrer i fins al novembre pròxim, tant en centres de la UA com en els de la UMH. L'exposició de plafons que s'inaugura demà en l'EPS I tindrà caràcter itinerant. La mostra aplega tretze plafons relacionats amb la majoria de les conferències que s’impartiran, dels quals set corresponen a les set conferències que es pronunciaran en la UA, i la resta són de conferències que s'impartiran en la UMH i d'hologrames, nou dels quals cedits pel MUA. Les dues primeres conferències s'impartiran demà dimarts 10, a les 12.00 hores, en la sala d'actes de l'EPS I. Titulada «Entre la materia y la luz», serà impartida per José Ángel Ruiz, professor de Construccions Arquitectòniques. El dijous 12, el catedràtic de Física Aplicada Augusto Beléndez parlarà, en el mateix espai i a les 13.00 hores, sobre "La síntesis de Maxwell: 150 aniversario de la teoría electromagnética de la luz".

 

Programa conferències

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464