Saltar apartados

Carmen Alborch presenta Los placeres de la edad i participa en la taula redona organitzada per la Universitat Permanent de la UA

 

Alacant, 12 de gener de 2015

Carmen Alborch, exdegana de la Facultat de Dret de la Universitat de València, exministra de Cultura i actualment senadora socialista, presenta, el dijous 15 de gener de 2015, a les 20:00 hores, en la sala Rafael Altamira de la Seu Ciutat d’Alacant de la Universitat d’Alacant, el seu llibre Los placeres de la edad. A continuació, i organitzada per l’Observatori de Majors i Mitjans de comunicació de la Universitat Permanent de la UA (MAYMECO), tindrà lloc una taula redona en què es farà l’anàlisi sobre la realitat social dels majors i els estereotips sobre aquests en el s. XXI. En la taula, hi intervindran Josefina Bueno, directora de la Seu Ciutat de la UA, Pere Miquel Campos, i la mateixa Alborch.

Los placeres de la edad era un referent en la línia de sensibilització social i de reivindicació de la realitat de les persones majors en la nostra societat actual i de les dones majors especialment. Alborch cita explícitament en l’obra els Programes Universitaris per a Majors, com la Universitat Permanent (UPUA), com una de les vies per a gaudir del coneixement i la cultura per part de les persones majors (pg. 119).

Amb la finalitat d’obtenir una informació més completa que ajude a fomentar la integració i la protecció dels majors en l’exposició que tenen als mitjans audiovisuals i a millorar la imatge que s’hi dóna dels majors, MAYMECO funciona com a grup de recerca en la UPUA; està coordinat per investigadors i experts en la matèria en les diverses àrees de la comunicació, i compta entre els seus integrants amb un nodrit grup de persones majors, alumnes de la UPUA, que són el seu actiu principal. L’objectiu principal que té és analitzar en profunditat la utilització que es fa a Espanya de la imatge de la persona major en els diversos mitjans de comunicació. A més, es tracten anàlisis relacionades amb els majors i els mitjans tant com a destinataris de la informació i la comunicació, com en el paper d’actors o protagonistes dels mitjans, per a determinar si els majors són objecte de tractaments estereotipats o discriminatoris o no ho són i en relació al pes demogràfic que té la població major, com també de conèixer el grau de realisme amb què es representa i s’informa els majors.

L’assistència és lliure i limitada a la cabuda de la sala.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464