Saltar apartados

La Seu Ciutat d'Alacant acull la projecció del documental "El tren de la libertad" i un debat sobre igualtat i dona en el segle XXI

 

Tren_Lliberteu

Alacant, 16 de gener de 2015

El Col·lectiu de Dones Cineastes contra la Reforma de la Llei de l'Avortament presenta el seu documental El tren de la libertad, dilluns pròxim, 19 de gener, a les 20.15 hores, en la Seu Ciutat d'Alacant. Aquest documental és una pel·lícula col·lectiva que reuneix més de vuitanta dones cineastes mobilitzades per una mateixa causa, entre elles, Gracia Querejeta, Ángeles González-Sinde, Mabel Lozano, Icíar Bollaín o Isabel Coixet.

Després de la projecció tindrà lloc un debat sobre «Igualtat i dones en el segle xxi: de la igualtat formal a la igualtat real», amb les intervencions d'Ángela Escribano, integrant de Pensament Feminista 25 d’Abril, Mar Esquembre, professora de la Universitat d'Alacant, i Elena García, portaveu del PSPV, Comissió Executiva Provincial d'Alacant.

L'acte està organitzat per l’Escola de Formació Política Ernest Lluch.

El tren de la libertad

El febrer de 2014, més de vuitanta cineastes de tot Espanya es van unir per a dur a terme un documental col·lectiu sobre El Tren de la Llibertat: la marxa que milers de persones van fer des de tots els racons del país fins a Madrid per a manifestar-se i exigir que es mantinguera vigent l'actual llei de l'avortament. D'aquella iniciativa va sorgir aquesta pel·lícula.

La manifestació va partir el dissabte dia 1 de febrer a les 12.00 del matí des de l'estació d'Atocha, a Madrid, on van confluir nombrosos combois procedents de diferents punts d'Espanya. Des d'allí van recórrer el camí cap al Congrés dels Diputats, on van lliurar el document «Perquè jo decidisc» al president del Govern, al del Congrés i als llavors ministres de Sanitat i Justícia Ana Mato i Alberto Ruiz Gallardón, respectivament. Aquest clam popular va ser recollit per les càmeres de nombroses cineastes que, de manera voluntària, es van prestar a captar des de l'arribada dels diferents grups a l’estació d’Atocha fins al final del recorregut, intercalant entrevistes als manifestants i imatges de les protestes que van tenir lloc en altres capitals com Edimburg, Roma, París i Buenos Aires.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464