Saltar apartados

La UA i la Societat Valenciana de Medicina Pal·liativa col·laboraran en la formació i recerca en cures pal·liatives

 

Alacant, 16 de gener de 2015

La Universitat d'Alacant i la Societat Valenciana de Medicina Pal·liativa han signat aquest matí un conveni marc de col·laboració per a la realització en comú d'activitats de divulgació, formació i recerca en cures pal·liatives. Les dues entitats treballaran en la promoció de seminaris i cursos impartits per professorat especialitzat, com també en el desenvolupament d’investigacions relacionades amb la millora en l'atenció de pacients pal·liatius.

Durant la firma, que ha tingut lloc en el despatx rectoral, la presidenta de la Societat Valenciana de Medicina Pal·liativa, María Rosario Baydal, ha destacat la importància de poder col·laborar amb la Universitat d'Alacant «per a avançar i aconseguir l'especialització dels professionals que tracten amb pacients amb malalties avançades».

Per la seua banda, la vicerectora d’Investigació, Desenvolupament i Innovació de la UA, Amparo Navarro, ha mostrat el seu interès a institucionalitzar i reforçar aquesta relació «per a millorar la qualitat de vida dels pacients pal·liatius».

Aquest conveni parteix del treball dut a terme des del Departament d'Infermeria de la Facultat de Ciències de la Salut de la UA en temes de cures pal·liatives. En concret, a través de l'assignatura impartida en l’últim curs del grau d'Infermeria Cures d'Infermeria en la Cronicitat, Dependència, Geriatria i Cures Pal·liatives, «els infermers i infermeres formats en la UA acaben els estudis amb una bona base en aspectes relacionats amb cures pal·liatives», ha assenyalat Baydal.

En el marc d'aquest acord, aquesta mateixa vesprada arranca la primera edició del Curs d'Especialista en Cures Pal·liatives a la Universitat d'Alacant.

En l’acte han participat la degana de la Facultat de Ciències de la Salut, Ana Laguna; el director del Secretariat de Sostenibilitat i Salut Laboral, José Ramón Martínez Riera, i els membres del Departament d'Infermeria Eva Gabaldón, Ángela Sanjuán, María José Cabañero, Juan Diego i Isabel Sospedra.

La societat

La Societat Valenciana de Medicina Pal·liativa està formada per un grup de professionals units per una convicció: la necessitat que les cures pal·liatives formen part de la tasca diària de les diverses persones que treballen amb els pacients en situació de malaltia avançada. En aquest sentit, la societat considera fonamental abordar les cures pal·liatives des d’una visió multidisciplinària, i per això és necessària la participació de professionals dels diversos camps que intervenen en l'atenció dels pacients pal·liatius.

 

Medicina_Pal·liativa Medicina_Pal·liativa2

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464