Saltar apartados

La Universitat d'Alacant acull l'exposició Tales of Lemuria

El fotògraf Mitar Terzic representa els personatges que, segons el seu imaginari propi, haurien habitat aquest continent fictici

Tales_Lemuria
Tales_Lemuria2
Tales_Lemuria3

 

Alacant, 13 de gener de 2015

El fotògraf Mitar Terzic presenta en la Universitat d’Alacant el seu últim treball “Tales of Lemuria”. L’artista proposa una sèrie d’instantànies en blanc i negre on representa els personatges que, segons el seu imaginari propi, haurien habitat el continent fictici de Lemúria al costat d’alguns dels paisatges que tindria aquella geografia. Emmarcats en escenes diferents, tant en espais oberts com en localitzacions tancades, aquests personatges són adornats amb diferents artefactes que, creats per Terzic, es col·loquen en el crani dels models, tapen el seu rostre i aporten un major volum als seus caps.

Amb aquesta col·lecció, el fotògraf mostra un món imaginari en el qual s’endinsa des de la seua perspectiva de fotografia artística, però a més convida l’espectador a preguntar-se qüestions sobre l’existència d’aquell continent i aquella civilització o no, sobre la fi que va tenir o hauria tingut en el cas d’existir i sobre si la ficció podria respondre o aventurar sobre el futur que pot oferir a la civilització humana actual.

La mostra, que s’inaugurarà el dijous que ve 15 de gener, romandrà en la sala Trànsit de l’aulari II fins al divendres 13 de febrer de 2015. A més, després de la inauguració oficial, el professor de Llengua i Literatura Castellana de la Universitat d’Alacant, Fran J. Ortiz, oferirà la conferència "El Atlas Fantástico. La geografía de lo imaginario en las artes visuales del siglo XX y XXI", que tindrà lloc en una aula al costat d’on es troba la mostra.

 

Conferència

Durant la conferència titulada “El Atlas Fantástico. La geografía de lo imaginario en las artes visuales del siglo XX y XXI”, Fran J. Ortiz oferirà una reflexió sobre teories literàries d’acord amb els espais inventats, s’acostarà des de la literatura a altres llocs fantàstics del cinema o el còmic i, a més, mostrarà una panoràmica dels llocs inventats més coneguts de la literatura.

En concret, el professor parlarà de llocs com l’Atlàntida, la mítica illa de Thule, els paisatges d’Alicia en el país de les meravelles, d’El màgic d’Oz o Els viatges de Gulliver, i s’endinsarà en els llocs detallats en històries com Les cròniques de Nàrnia o El senyor dels anells.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464