Saltar apartados

La Universitat d'Alacant i Fundació Repsol uneixen sinergies per a recolzar l'emprendimiento en el sector energètic

Duran a terme diverses activitats per al desenvolupament d'iniciatives empresarials innovadores i de base tecnològica a Alacant

 

En les imatges, dos moments de la reunió mantinguda en el despatx rectoral, en la qual César Gall i Manuel Palomar han subscrit un conveni de col·laboració

 

Alacant, 12 de gener de 2015

Amb l'objectiu de promoure, detectar i recolzar el desenvolupament d'iniciatives empresarials innovadores i de base tecnològica que redunden en una millora de l'eficiència i/o l'estalvi energètic, el rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, i el vicepresident de Fundació Repsol, César Gallo, han signat aquest matí un conveni de col·laboració. Aquest nou acord permetrà localitzar els projectes de la Universitat d'Alacant i el seu entorn que, per les seues característiques i grau de maduresa, puguen ser candidats a participar al Fondo d'Emprenedors de Fundació Repsol.

Tal com s'ha evidenciat en la trobada, la UA (Universitat d'Alacant) "compta amb importants capacitats i competències en matèria d'eficiència energètica, en general, i, en particular, en emmagatzematge d'energia, tecnologies netes i revaloració de residus, gestió de xarxes, etc", per la qual cosa Gall s'ha mostrat confiat que la institució acadèmica aporte projectes a pròximes convocatòries del Fons d'Emprenedors, incubadora de Fundació Repsol que ofereix suport econòmic, assessorament i formació a emprenedors del sector de l'eficiència energètica.

Durant la signatura del conveni, celebrada en el despatx rectoral, Manuel Palomar i César Gall han coincidit a destacar com aquesta col·laboració, "permet aprofitar sinergies i, sens dubte, redundarà en un major nombre de projectes innovadors i sostenibles en el camp de l'eficiència energètica i l'energia a l'entorn de la Universitat d'Alacant i província", ja que els projectes que es consoliden, poden desenvolupar-se en territori alacantí. Per la seua banda, el rector ha recordat la importància de transferir el coneixement i l'experiència universitària per a fer progressar la societat, així com el rellevant paper que pot tenir la recerca en el món empresarial.

La vicerectora de Recerca, Desenvolupament i Innovació de la Universitat d'Alacant, Amparo Navarro, també present en la signatura del conveni, ha vinculat aquesta iniciativa al projecte ua:emprèn, dirigit, precisament, al foment del talent emprenedor en el si de la universitat. L'acte ha explicat també amb l'assistència del director del Fons d'Emprenedors de Fundació Repsol, Eduardo Romero, que va ser alumne de la Universitat d'Alacant, així com del professor Franciso Rodríguez Reinoso i els directors dels secretariats de Recerca, Juan Mora, i de Transferència de Coneixement, María Jesús Pastor. Romero ha insistit en la importància de fomentar l'esperit emprenedor com a part intrínseca de la vida acadèmica, més enllà de disciplines concretes.

 

Fons d'Emprenedors

El Fondo d'Emprenedors de Fundació Repsol és el primer fons privat en el camp de l'eficiència energètica a Espanya que naix amb la vocació de fer aflorar i atraure talent, i d'impulsar projectes i empreses innovadores que aporten major sostenibilitat des de la cerca fins a l'ús final de l'energia. Aquesta iniciativa de Fundació Repsol s'emmarca en l'estratègia de Repsol d'impulsar el desenvolupament de projectes innovadors en l'àmbit de l'energia i s'integra dins dels seus compromisos de millora de la sostenibilitat dels models energètics actuals.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464