Saltar apartados

Científics per un dia

Més de vuit-cents estudiants de secundària i batxiller participen en el programa «Vine a fer pràctiques a la UA», dirigit per la Facultat de Ciències

 

Practiques_Secundària1
Practiques_Secundària2
Practiques_Secundària3
Practiques_Secundària4
Practiques_Secundària5
Practiques_Secundària6

 

Alacant, 23 de gener de 2015

Extracció de productes orgànics naturals o síntesi del paracetamol són algunes de les pràctiques que estudiants de secundària han realitzat avui als laboratoris de la Universitat d'Alacant gràcies al programa «Vine a fer pràctiques a la UA».

Des que es va posar en marxa el gener de 2012, la Facultat de Ciències de la Universitat d'Alacant ha acollit estudiants de secundària i batxillerat de les comarques d'Alacant. Durant les visites, els participants coneixen les instal·lacions de la mateixa facultat i fan dues pràctiques de laboratori d'una hora i mitja cadascuna relacionades amb disciplines com química, física, biologia, ciències del mar, física i òptica.

La Facultat de Ciències, amb tan sol quatre anys d'experiència en aquest programa, ha passat d'una participació de quatre-cents vuitanta-dos, el primer any, a vuit-cents noranta-tres alumnes procedents de centres de secundària. El degà de la Facultat de Ciències, Luis Gras García, destaca l'èxit d'aquest programa, ja que «hem incrementat en un 85 % la participació d'estudiants». En aquest sentit, els trenta-tres centres de secundària que s'han sumat a la iniciativa han pogut dur a terme cent trenta-dues pràctiques oferides pel professorat dels diferents departaments de la Facultat de Ciències.

Com a novetat, i buscant la integració de tots els col·lectius, aquest programa ha inclòs sol·licituds amb estudiants amb discapacitat. Enguany «Vine a fer pràctiques a la UA» ha comptat amb dos alumnes amb discapacitat visual de l'organisme de l'ONCE.

Els participants asseguren «que aquestes pràctiques són molt interessants, ja que poden veure de manera real la teoria que reben a les aules». En aquest sentit, el programa de pràctiques en laboratori els ofereix una aproximació al món universitari, i alhora, la Universitat d'Alacant reforça els vincles amb els centres de secundària.

Entre altres, el programa ofereix pràctiques relacionades amb els fonaments de salut visual: maneig clínic de la miopia; emissió de llum: espectres i freqüències; mesurament de camps magnètics; biodiversitat en praderies submarines; aïllament d'àcid desoxiribonucleic (DNA) procedent de fruites o verdures; els ocells: biologia, evolució i estudi dels dinosaures que no es van extingir; els microorganismes: introducció a les tècniques de cultiu; com són les cèl·lules animals?; com són les cèl·lules vegetals?; o postulats de Koch: Inoculació, símptomes, aïllament.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464