Saltar apartados

Comencen les IV Jornades de Ciutat i Educació a la Seu Ciutat d'Alacant

Redescobrir la ciutat des de la perspectiva del territori és el tema central d’aquesta edició

 

Alacant, 19 de gener de 2015

Amb la conferència «La ordenación del territorio y los riesgos naturals», a càrrec de Jorge Olcina, catedràtic d'Anàlisi Geogràfica Regional de la UA, començarà la quarta edició de les Jornades de Ciutat i Educació , demà dimarts, 20 de gener, a les 20.15 hores, a la Seu Ciutat d'Alacant.

Organitzades per la Plataformes d'Iniciatives Ciutadanes (PIC), les jornades llancen una nova mirada sobre la ciutat i el seu territori, per a redescobrir-ne els paisatges i els recursos, unes jornades que apleguen docents i ciutadans a través del coneixement i el debat perquè «la ciutat és l'espai per a educar i per a viure», segons afirmen.

Actualitzar el professorat entorn del territori i el paisatge en la ciutat d'Alacant, utilitzar la ciutat com a recurs didàctic, interdisciplinari i mitjà per a afavorir els aprenentatges competencials, difondre els recursos que ofereix el territori per al seu aprofitament didàctic i conèixer la ciutat com a mitjà per a construir una ciutadania crítica i responsable són els objectius marcats pels organitzadors.

 

Calendari

Dimarts 20 de gener de 2015

CONTEXTO FÍSICO DE ALICANTE. LA ORDENACIÓN DEL TERRITORIO Y LOS RIESGOS NATURALES. Jorge Olcina, catedràtic d'Anàlisi Geogràfica Regional de la UA.

 

Dimarts 27 de gener de 2015

CONTEXTO SOCIO-ECONÓMICO. MORFOLOGÍA Y ESTRUCTURA URBANA DE ALICANTE. Vicente Luis Benito Molina, geògraf i consultor en ordenació del territori i medi ambient.

 

Dimarts 3 de febrer de 2015

PLANEAMIENTO URBANO Y TERRITORIAL: ESCENARIOS DE FUTURO EN LA CIUDAD DE ALICANTE. TRANSFORMACIONES RECIENTES Y SU IMPACTO (ACCESO SUR, EL TRAM, RABASSA-IKEA…). José Ramón Navarro Vera, catedràtic d’Urbanística, i José María Perea, periodista.

Les sessions tindran lloc a les 20.15 h.

 

Dissabte 7 de febrer de 2015, de 10.00 a 14.00 h.

ITINERARI URBÀ «EL VALOR DEL PAISATGE». Francisco Javier Consuegra Panaligan i Vicente Luis Benito Molina.

Lloc a determinar al començament de les jornades.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464