Saltar apartados

Els cinc rectors assisteixen a l'acte de traspàs de la Presidència de la Conferència de Rectors de les Universitats Públiques Valencianes

El rector de la Universitat Jaume I de Castelló, Vicent Climent, ha cedit la presidència al rector de la Universitat Miguel Hernández (UMH) d'Elx, Jesús Pastor

 

Alacant, 21 de gener de 2015

El rector de la Universitat Jaume I de Castelló, Vicent Climent, ha cedit aquest matí la presidència de la Conferència de Rectors de les Universitats Públiques Valencianes (CRUPV) al rector de la Universitat Miguel Hernández (UMH) d'Elx, Jesús Pastor, després d’acabar el seu any de mandat en aquest càrrec rotatiu. L'acte ha comptat amb l'assistència de la resta de rectors: Manuel Palomar, rector de la Universitat d'Alacant, Esteban Morcillo, rector de la Universitat de València, i Francisco Mora, rector de la Universitat Politècnica de València.

El rector de la UMH ha destacat a Elx, durant la seua primera intervenció com a president de la CRUPV, una llista amb les deu accions més rellevants que els rectors valencians hauran d'encarar durant el 2015.

1) Obrir negociacions sobre el deute a curt termini de la Generalitat i recuperar els nivells, en subvenció ordinària, de 2010 (820 milions en subvenció ordinària).

2) Posada en marxa de la nova Comissió de Finançament (per a l'actualització i revisió del Pla Plurianual de Finançament).

3) Creació de la Comissió de Seguiment del Deute Històric, a partir dels documents signats a 30 de desembre 2014.

4) Impulsar el Campus d'Excel·lència de les 5 universitats públiques, Habitat 5U: enguany el ministeri n’ha renovat el segell. S'ha signat un conveni d'ús conjunt de les biblioteques, s'ha instal·lat una antena en la Universitat Politècnica de València del Centre Internacional Santander Emprenedoria (CISE), s'ha dissenyat el Campus Sostenible i Saludable, i s'ha creat la Xarxa Espai Social i Benestar. Així mateix, els rectors consideren que RUVID s'integrarà previsiblement en Habitat5U.

5) La comissió interuniversitària per a una Radiotelevisió Pública Valenciana (CIRTPV) continuarà enguany la seua marxa.

6) Creació del nou portal de les Universitats Públiques Valencianes, elaborat per l'Institut Valencià de Recerques Econòmiques (IVIE). La posada en marxa d'aquest portal, basat en indicadors universitaris, està prevista per a abril de 2015.

7) Constitució de la mesa negociadora, a escala autonòmica, per a elaborar el conveni col·lectiu per al professorat laboral universitari.

8) Futura implantació de la carrera professional del PAS, que, en el cas de la UMH, com ja ha ocorregut amb la Conselleria de Sanitat, es concreta en una reactivació.

9) Col·laboració i suport de les Universitats Públiques a l'Institut Superior d'Ensenyaments Artístics de la Comunitat Valenciana.

10) En l’àmbit estatal. Els rectors plantegen negociar globalment, a través de la CRUE, amb CEDRE els drets de propietat intel·lectual. A partir de la publicació del Nou Decret 3+2, relatiu a l'estructura de graus i màsters, CRUPV, juntament amb les universitats privades, consensuar la seua futura implantació.

Finalment, els rectors han ressenyat, a títol informatiu, el reconeixement, en la nova Llei de sanitat de la Generalitat Valenciana (publicada el 29 de desembre 2014), de l'atenció docent prioritària als estudiants de la universitat pública en els hospitals públics.

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464