Saltar apartados

Investigadors de la UA i Portugal col·laboren en el desenvolupament de projectes innovadors contra el canvi climàtic

 

Alacant, 23 de gener de 2015

Els professors Juan Carlos Pérez Sánchez i Beatriz Piedecausa García, membres del grup de recerca de Materials i Sistemes Constructius de l'Edificació de l'Escola Politècnica Superior de la Universitat d'Alacant, van visitar Lisboa i el nord de Portugal el mes de desembre per a fomentar el desenvolupament internacional de projectes innovadors en relació amb el canvi climàtic.

La visita, coordinada per la Fundació Comunitat Valenciana-Regió Europea, ha permès el treball conjunt de vint-i-tres experts valencians procedents de les tres províncies valencianes amb diversos professionals i investigadors portuguesos, dins de les activitats pertanyents al programa Outreach per a la iniciativa europea Climate-KIC.

«Per a nosaltres ha sigut una oportunitat per a contactar amb persones que treballen en aquest àmbit des de diferents perspectives (empreses, entitats municipals, professionals, investigadors, centres d'innovació, etc.) tant a la Comunitat Valenciana com a Portugal, amb la finalitat que aquests contactes serviren com a mostra del treball que cadascun ha vingut desenvolupant fins ara i plantejant un nexe catalitzador per a futures propostes conjuntes a escala europea», expliquen els doctors Beatriz Piedecausa i Juan Carlos Pérez.

Durant l'estada van visitar diferents exemples d'edificacions a Lisboa, Aveiro, Maia i Porto com a mostra de sostenibilitat en edificació (energètica, tècnica, gestió de l'aigua, materials utilitzats, etc.), i van concloure amb una xarrada del professor Luís Bragança, president de la International Initiative for a Sustainable Built Environment, a Porto.

Climate- KIC és la principal iniciativa de la UE sobre canvi climàtic. Es tracta de la major col·laboració publicoprivada d'Europa centrada en la innovació per a lluitar contra el canvi climàtic i adaptar-s’hi. Climate-KIC està format per empreses, institucions acadèmiques i organismes públics entorn de tres pilars: educació, emprenedoria i innovació.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464