Saltar apartados

La Universitat d%u2019Alacant ret homenatge pòstum a Ángel Poveda, catedràtic d%u2019Història Econòmica

 

Homenatge_A.Poveda
Homenatge_A.Poveda2
Homenatge_A.Poveda3
Homenatge_A.Poveda4
Homenatge_A.Poveda5

Alacant, 22 de gener de 2015

La sala de graus de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials, ha acollit avui un acte en memòria d’Ángel Poveda, catedràtic d’Història Econòmica de la Universitat d’Alacant i membre de l’Institut d’Economia Internacional de la UA, que va faltar el mes de desembre passat.

El rector de la UA, Manuel Palomar, el degà de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials, Juan Luis Nicolau, i el director de l’Institut d’Economia Internacional, Antonio Escudero, han definit Poveda com “un professional irreprotxable, un investigador minuciós i un gran company”.

“Al llarg de la seua carrera va destacar pel rigor i el compromís institucional. Com a docent va figurar sempre entre els millors valorats pels estudiants, que van destacar la seua professionalitat, el rigor de les classes i la proximitat del tracte que tenia”, apunta Escudero.

Per a finalitzar l’homenatge, el professor de la Universitat de Barcelona, Ricard Soto, ha pronunciat la conferència titulada "Ángel Poveda i la seua aportació a l’estudi de les societats d’Al-Andalus".

L’acte ha tingut la presència d’una multitud de companys i amics de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials i de l’Institut d’Economia Internacional, com també del rector honorari de la UA, Antonio Gil Olcina, l’equip deganal, i alguns familiars del catedràtic.

 

Ángel Poveda

Catedràtic d’Universitat en l’àrea d’Història i Institucions Econòmiques de la Universitat d’Alacant i llicenciat i doctor en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona Les seues principals línies d’investigació es van centrar en l’economia i la societat d’Al-Andalus. Les seues publicacions van tractar l’estudi de l’organització social, les activitats econòmiques i les pautes hidràuliques dels assentaments rurals d’Al-Andalus, i amb els seus treballs va aconseguir un prestigi notable, que el van convertir en un dels coneixedors màxims del funcionament de les comunitats andalusines. També va fer nombrosos treballs sobre l’economia i la història de la Comunitat Valenciana.

A la Universitat d’Alacant va exercir els càrrecs acadèmics de vicerector de Relacions Institucionals, vicerector d’Investigació i director del Departament d’Anàlisi Econòmica Aplicada.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464