Saltar apartados

Les universitats d%u2019Alacant, València, Politècnica de València i Jaume I de Castelló formalitzen la seua relació amb la Universitat de Tifariti

Gràcies a la signatura d’un conveni marc de cooperació amb l’objectiu de canalitzar accions acadèmiques i de suport a la institució sahrauí

 

Conveni_UnivTifarit3
Conveni_UnivTifarit2
Conveni_UnivTifarit1
Conveni_UnivTifarit7
Conveni_UnivTifarit4
Conveni_UnivTifarit5
Conveni_UnivTifarit6

 

Alacant, 21 de gener de 2015

Les universitats públiques d’Alacant (UA), la de València (UV), la Politècnica de València (UPV) i la Jaume I de Castelló (UJI) formalitzen la seua relació amb la Universitat de Tifariti, la primera institució d’educació superior creada a finals de 2012 en la República Àrab Sahrauí Democràtica.

Així ho han subscrit aquest mateix matí en la Universitat d’Alacant el rector de la Universitat de Tifariti, Jatari Hamudi Andal·la; el rector de la UA, Manuel Palomar; el rector de la UV, Esteban Morcillo; el rector de la UPV, Francisco Mora; i el rector de la UJI, Vicente Climent, a través de la signatura d’un conveni marc de cooperació amb l’objectiu de canalitzar les accions acadèmiques i de suport a la universitat sahrauí.

Aquest acord, fruit d’anys de relació amb diferents projectes de cooperació al desenvolupament amb la població sahrauí refugiada en els campaments de Tindouf (Algèria), “permet consolidar el treball fet per les diferents institucions acadèmiques en l’àmbit de la formació”, han explicat els rectors.

En aquest sentit, s’engegaran projectes diferents, activitats acadèmiques i recerques, i també accions formatives que permeten millorar la qualitat i la consolidació d’àrees de coneixement específiques i d’interès per a la Universitat de Tifariti.

A més, com arreplega el conveni, les institucions signatàries duran a terme activitats orientades a la sensibilització i es gestionaran beques de postgrau per a estudiants que vulguen fer estudis de màster en les universitats públiques valencianes.

Els rectors valencians han coincidit a destacar com aquest conveni “aposta pel desenvolupament de la societat sahrauí a través de l’educació i la formació de professorat i estudiants”.

El rector de la Universitat de Tifariti, Jatari Hamudi Andal·la, s’ha dirigit als rectors com a “amics fraternals del poble sahrauí” per a explicar que “malgrat les circumstàncies difícils en les quals s’ha creat la Universitat de Tifariti, hem aconseguit ampliar els nostres llaços de cooperació en nombroses universitats europees, africanes i llatinoamericanes”.

La Universitat de Tifariti, que en aquest moment té més de 450 estudiants, està formada per quatre institucions: l’Escola d’Infermeria, l’Escola de Formació per a Professors i Mestres, la d’Administració Informàtica i una última de Periodisme. “A poc a poc ampliarem les nostres àrees de coneixement i esperem tenir tot el suport de les universitats valencianes”, ha assenyalat Jatari Hamudi Andal·la.

Per part de la Universitat de Tifariti, l’acte ha tingut la presència del delegat de Cultura, Mohamed Ali Ali Salem, i el delegat Polisario a València, Abderraman Mael Ainin, acompanyats del delegat del rector de la UV en Cooperació, José Miguel Soriano; el professor de la Facultat de Medicina la UV, Javier Boix; i el professor jubilat de la UV, Ángel Ortí. Així mateix, per part de la Universitat d’Alacant, amfitriona de la signatura, han assistit la secretària General, Aránzazu Calzada, i la directora del Secretariat de Projecció Internacional i Cooperació, M. Reyes González.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464