Saltar apartados

Primera reunió dels presidents del Consell Social de la Universitat d'Alacant

 

Primera foto: D'esq. a dta.: Ricard Cabedo, Francisco Gómez,  i José Quiles 

 

Alacant, 22 de gener de 2015

Amb l'objectiu d’intercanviar impressions i experiències en el càrrec, els antics presidents del Consell Social de la Universitat d'Alacant, Ricard Cabedo i José Quiles, s'han reunit avui amb l'actual president de l'òrgan, Francisco Gómez, en el campus de Sant Vicent del Raspeig. Una cita que ha tingut un especial record al treball exercit pel també president del Consell Social de la UA Ricardo Ferré, que va faltar el mes de setembre passat.

Francisco Gómez, que ocupa el càrrec des de 2013, ha destacat que aquesta trobada marca el començament de diverses reunions per a «poder intercanviar impressions, comptar amb l'experiència dels presidents anteriors i beneficiar-nos del seu assessorament per a millorar». Així, els participants han tractat algunes de les línies d'actuació del Pla Director proposat per l'actual equip del Consell Social.

El primer president d'aquest òrgan, entre els anys 1985 i 1988, Ricard Cabedo, ha destacat que el problema fonamental de l'ensenyament públic «és el finançament». Per la seua banda, José Quiles, president del Consell del 1988 al 1996, ha recordat que la clau per a aconseguir millores en les universitats públiques és «el diàleg».

 

Homenatge

Els presidents del Consell Social de la UA han recordat durant la trobada l'homenatge pòstum dedicat a Ferré que aquesta mateixa vesprada, a les 19 hores, acull el Palau de Congressos del Col·legi de Metges d'Alacant.

Ricardo Ferré va compaginar l'exercici de la medicina amb diferents llocs de màxima responsabilitat en gestió, entre els quals va destacar la presidència del Consell Social entre 1997 i 2013, la del Col·legi de Metges d'Alacant, i la de l'Organització Mèdica Col·legial.

Entre altres mèrits, el 1986 se li va concedir la Medalla al Mèrit Col·legial, i el 2009, el Consell General de Col·legis de Metges el va nomenar Col·legiat d'Honor Nacional amb Emblema de Plata. Finalment, el juny de 2012 seria nomenat acadèmic numerari de la Reial Acadèmia de Medicina de la Comunitat Valenciana.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464