Saltar apartados

Un total de 591 universitaris valencians rebran una Beca Santander de pràctiques remunerades en Pimes

 

 

 

Alacant, 21 de gener de 2015

El rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, ha assistit avui a la presentació de la quarta edició del programa “Beques Santander-CRUE-CEPYME” que ha tingut lloc en el campus de la Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx. Aquest programa ofereix 591 beques, dotades amb 1.800 euros cadascuna, als estudiants de totes les universitats valencianes per a fer pràctiques professionals en petites i mitjanes empreses de la comunitat durant el curs 2014-15. El termini d’inscripció per a estudiants i empreses finalitzarà el 31 de gener. Per a participar, els estudiants i les empreses han de registrar-se en la web on, també, es troben les bases i les condicions del programa.

A la presentació del programa “Beques Santander-CRUE-CEPYME” han assistit a més dels cinc rectors de les Universitats Públiques Valencianes, el de la Universitat Catòlica de València “Sant Vicent Màrtir”, José Peris Cancio, el vicerector de la Universitat CEU Cardenal Herrera César Casimiro Elena, el vicepresident de Cierval i president de la Confederació Empresarial de la Província d’Alacant (COEPA), Moisés Jiménez, el director territorial del Banc Santander, Antonio Valldecabres, l’estudiant en pràctiques de l’empresa Aire Networks del Mediterráneo Lelizabeth Ruiz Parada i el tutor de pràctiques d’aquesta empresa Carlos García Pérez.

En aquesta quarta edició, 5.000 universitaris de tota Espanya podran fer pràctiques professionals remunerades en pimes al llarg de 2015. Quan acabe aquest curs acadèmic, 17.500 estudiants hauran participat en aquest programa, que va començar el curs acadèmic 2011-2012. Amb la quarta edició, Banc Santander, de la mà de Santander Universidades, haurà aportat 31,5 milions a aquest programa que gestionen directament les universitats. A la Comunitat Valenciana, el programa destinarà enguany 1.063.800 euros. En total, aquesta iniciativa haurà permès que, a la fi de 2015, 2.036 universitaris d’aquesta Comunitat hagen fet pràctiques professionals, amb un suport de 3.664.800 euros.

Les beques estan impulsades pel Banc Santander, per la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE) i per la Confederació Espanyola de la Petita i Mitjana Empresa (CEPYME), representada en aquesta comunitat per CIERVAL. Aquestes beques faciliten pràctiques professionals en microempreses, en petites i en mitjanes empreses valencianes durant tres mesos amb la finalitat de complementar la formació dels estudiants, ampliar els coneixements i afavorir la inserció laboral d’aquests. A les pimes, el programa els permet incorporar el millor talent entre els joves.

En les tres convocatòries anteriors, més de 204.000 estudiants van sol·licitar la beca i més de 24.000 petites i mitjanes empreses espanyoles van participar en el programa. A més, més d’un 44% dels becaris de la tercera edició van romandre a l’empresa, ja siga per ampliació de la beca o en plantilla. A la Comunitat Valenciana, més de 8.300 universitaris van optar a una de les 591 beques assignades a les seues universitats en l’edició anterior, mentre que 1.378 pimes es van inscriure en el programa.

Les universitats s’ocupen d’assignar les pràctiques d’acord amb criteris de transparència i mèrit, coneixement d’idiomes i valoració de la candidatura per part de l’empresa en entrevista personal. En registrar-se en aquest programa de beques, a més, podran participar en les activitats i els serveis que els oferirà la “Comunitat de Becaris Santander”, a través de www.agora-santander.com.

 

Més informació

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464