Saltar apartados

Arranca la II Trobada ACTUA

La UA reuneix durant quatre dies emprenedors i experts del món empresarial i acadèmic per a impulsar la creació d’empreses

 
 Moment de la inauguració: en la taula d’inauguració (des de l’esquerra) Juan Luis Nicolau, Amparo Navarro i Iván Sempere.

 

Alacant, 29 gener de 2015

Comença la II Trobada ACTUA amb l’obertura d’un procés de selecció que decidirà quines de les idees empresarials presentades seran les seleccionades per a ser desenvolupades fins a transformar-les en un pla de negoci amb garanties d’èxit. ACTUA és una iniciativa de la Universitat d’Alacant, dins del programa UA Emprèn, Fundeun, Impulsa Alacant, GIPO, l’Observatori Universitari d’Inserció Laboral i el màster en Direcció i Gestió d’Empreses.

La II Trobada ACTUA ha sigut inaugurada aquesta vesprada en la UA per la vicerectora d’Investigació, Desenvolupament i Innovació de la Universitat d’Alacant, Amparo Navarro; el president de Fundeun, Iván Sempere; i el degà de la Facultat d’Econòmiques, Juan Luis Nicolau.

La vicerectora Amparo Navarro ha assenyalat que “tenim un gran brou de cultiu perquè qui vulga pensar en un projecte empresarial i necessite assessorament puga trobar en nosaltres uns grans aliats” a través d’ACTUA i d’altres iniciatives com Impuls o els premis Noves Idees Empresarials de Fundeun, dels quals ha destacat “que han aconseguit rescatar moltes idees d’èxit”.

El president de Fundeun ha remarcat que “cal estar amb els emprenedors” i ha agraït a la Universitat d’Alacant i a tots els organitzadors i participants els esforços i la dedicació per a donar suport “a qualsevol persona que tinga una idea empresarial”. “Hem d’intentar que cada vegada siguem més les empreses que estem amb la universitat i mantenir una relació estreta entre universitat i empresa”, ha defensat Iván Sempere.

El degà de la Facultat d’Econòmiques, Juan Luis Nicolau, ha explicat que ACTUA planteja una formació directa i pràctica amb l’ajuda de mentors. “Tractem de donar suport a idees que proposen un canvi cap a una realitat millor amb motivació, creativitat i innovació”, ha apuntat.

Els participants en aquesta edició d’ACTUA són estudiants universitaris, futurs emprenedors i aturats que participen en les activitats de les agències de desenvolupament local residents a la província d’Alacant amb una idea de negoci. Aquesta vesprada presenten els seus projectes i es triaran aquells que es transformaran per a madurar com a empreses en els pròxims dies amb el suport de tots els participants en aquesta trobada.

ACTUA ofereix un programa ampli amb tallers i conferències orientades a la creació d’empreses. Enguany s’ha ampliat la trobada amb una jornada més per a incorporar nous continguts i més sessions de treball i networking, entre d’altres novetats.

 

Premis per als millors projectes

Els projectes seleccionats durant el procés d’avaluació d’idees d’ACTUA podran optar al premi ACTUA-UA Emprèn o a algun dels premis concedits per les empreses Padima, Lealtis Abogados, SC, Impuls en Red y Coffeework. A més ACTUA-Impulsa Alacant seleccionarà dos projectes que seguiran rebent tutorització perquè es puga desenvolupar posteriorment.

Una trentena de professionals del món de l’empresa i experts de la Universitat d’Alacant participen en aquesta trobada per a ajudar els promotors d’idees empresarials a transformar-les en projectes viables i competitius.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464